2015-04-21

Årets stjärnor på KulturKalaset

Hip hop-gruppen Medina spelar på Kulturkalaset
​Hip hop-gruppen Medina spelar på Hörby KulturKalas.

Hip hop-gruppen Medina, melodifestival-stjärnan Magnus Carlsson, jazz- och swing-fenomenet Gunhild Carling, musikalartisten Andreas Eldeen, estradören och författaren Björn Ranelid, samt ytterligare 50 och artister och band.

Magnus CarlssonDet är artisterna som uppträder på Hörby KulturKalas tisdagen den 19 maj!

Årets Hörby KulturKalas bjuder på det kanske största och häftigaste programmet hittills i kalasets tolvåriga historia. Hela fem rikskända artister kommer hit – tack vare våra sponsorer.

I år har ungdomarna i ungdomsstyrelsen i samarbete med ungdomar på Aktivitetshuset samt Kulturskolan, själva fått välja en av artisterna till KulturKalaset.

Ett 15-tal ungdomar deltog i en workshop och enades till slut om hip hop-duon Medina, som bestående av Sam-E (Sami Daniel Rekik) och Alibi (Ali Jammali).

Mest kända är de för låtarna ”Miss Decibel" – vald till 2013 års sommarplåga - och "Se på mig nu" som väl knappast kunnat undgå någon som lyssnar på radion då och då.

  • Medina spelar på stora scenen på Gamla Torg kl 21.00

Magnus Carlsson är en av våra mest folkkära artister som varit med i inte mindre än åtta Melodifestivaler.

Årets mellolåt ”Möt mig i Gamla stan” är en riktig hit som Magnus Carlsson gick direkt till final med.

  • Magnus Carlsson står på stora scenen på Gamla Torg kl 19.00

Gundhild CarlingGunhild Carling är yrvädret från Stockmöllan som på mångas begäran gästar oss för andra gången med sina jazzinspirerade låtar. 2013 gjorde hon en bejublad konsert på KulturKalaset. Sedan dess har hon bland annat utsetts till Årets Skåning, uppträtt i Allsång på Skansen, kommit trea i tv-programmet Let’s Dance samt gjort en konsert i Central Park i New York.

  • Gunhild Carlings spelar på stora scenen på Nya Torg kl 20.00

 

 

 

 

 

 

Andreas EldeenAndreas Eldeen ersätter operastjärnan Elisabet Strid som tyvärr tvingats lämna återbud på grund av sjukdom. Vi är glada att istället välkomna Andreas Eldeen som är musikalartist från Malmö som uppträtt på såväl Malmö Opera och Kristianstads teater som Royal Albert Hall. 

  • Andreas Eldeen uppträder på Nya Torg kl 18.00

 

 

 

 

 

Björn RanelidBjörn Ranelid är författaren och estradören som blivit en stamgäst på Hörby KulturKalas. Även i år gör han ett av sina populära framtärdanden där han kåserar kring livet och författarskapet.

  • Björn Ranelid står Hörby KulturKalas stora scen på Nya Torg kl 19.30

 

Dela på Facebook Tweet
Dela