2017-12-15

Broddarna slut - men fler är på väg!

Satsningen på att dela ut gratis broddar till alla pensionärer i Hörby kommun är en stor succé.

Köerna har ringlat sig långa i kommunhuset och på Källhaga när halkskydden delats ut. Så många har nappat på erbjudandet att broddarna tagit slut – men misströsta inte nya broddar är på väg!

  • På onsdag den 20 december delar vi ut fler broddar mellan kl 10.00- 16.00 i kommunhusets reception.

  • Det finns dessutom möjlighet att hämta broddar i Vårdcentralens entré tisdagen den 2 januari samt onsdagen den 3 januari kl 14.00– 16.00.

- Jättebra satsning av kommunen, säger Anita Harrysson, Yvonne Persson och Eva Nilsson från Ekeboda som tillhör dem som tagit sig till kommunhuset för att få bättre halkskydd.

Kommunen har köpt in halkskydd och delar ut till våra pensionärer för att de ska känna sig tryggare och våga sig ut mer även på vintern.

- Väldigt glädjande att så många nappat på vårt erbjudande. Det är ytterligare en satsning på folkhälsa och på att stärka våra äldres fysik så att de kan hålla sig så pigga och friska som möjligt, säger socialchef Eva Klang Vänerklint.

Erbjudandet gäller personer som fyllt 65 år och som är folkbokförda i Hörby kommun. Tag med legitimation.

Den som inte själv kan ta sig till kommunhuset eller Vårdcentralen på de utsatta tiderna, kan antingen skicka ett ombud eller vända sig till personalen i kommunhusets reception från måndag eftermiddag 18 december.

 
Kom ihåg att ta av broddarna inomhus. Annars finns riska att halka!​
​​​​​
Dela på Facebook Tweet
Dela