2018-05-28

Bygget av Nya Lågehallarna har startat!

IK Lågans Mathilda Nyberg Pronk, Halla Mc Guirk och Moa Björk
​IK Lågans Mathilda Nyberg Pronk, Halla Mc Guirk och Moa Björk.

​Matchen är igång! Om- och tillbyggnaden av Nya Lågehallarna har startat.

Ungdomar från handbollsklubben IK Lågan hjälpte till med den symboliska första handbollspassningen vid byggstarten den 28 maj.  

Specialbollen med Hörby kommuns och NCCs loggorKommunalråd Susanne Meijer agerade domare och skickade bollen vidare till NCCs Louise Palm. På plats fanns även Anders Larsson, ordförande i tekniska nämnden, Thore Lennartsson, ordförande i kultur- och fritidsnämnden, kommunens projektledare Bengt Brahed och en mycket glad och nöjd Kultur- och fritidschef Marcus Kulle. Hörbyborna och representanter för skolan samt idrotten och föreningslivet hade bjudits in till den symboliska byggstarten där förutom tal och mingel det även bjöds på en animerad film som visar hur arenan kommer att se ut på insidan i framtiden.

Tre unga huvudpersoner

Bland huvudpersonerna denna dag fanns tre mycket glada ungdomar. Mathilda Nyberg Pronk, Halla Mc Guirk och Moa Björk spelar handboll i IK Lågans flicklag för 14- och 15-åringar. De skrev ett brev till kommunen för något år sedan och påpekade det stora behovet av att rusta upp Lågehallarna. De bjöds in till ett möte med kultur- och fritidschefen Marcus Kulle som sedan dess hållit dem uppdaterade om vad som händer i projektet och även har tagit in synpunkter från ungdomarna.

-          De känns jättebra och roligt. Nu behöver vi inte längre skämmas för vår sunkiga hall. Nya Lågehallarna blir ännu bättre än vi hade vågat hoppas på, säger handbollstjejerna.

Toppmodern arena

Glada i dag! Marcus Kulle, Anders Larsson och Mattias Präntare från Hörby kommunNya Lågehallarna blir en toppmodern arena för idrott, som även kan rymma kultur och evenemang. Med en takbudget på 122 miljoner kronor är nya Lågehallarna den största investeringen någonsin i Hörby kommun.

Den efterlängtade arenan kommer att erbjuda tre fullskaliga handbollsplaner för träning. Vid match rullas mobila läktare ut med plats för 600 åskådare.

En stor port gör det möjligt att ta in en mobil scen och använda arenan för scenframträdanden med plats för 500 personer i publiken.

Klart 2019

Den efterlängtade arenan ska stå klar hösten 2019, men redan efter sommaren i år kan den första delen tas i bruk. Lågehall 2 rivs under sommaren och ersätts med en helt ny hall. Mellan hallarna byggs en välkomnande entré med bland annat café, möteslokaler och omklädningsrum.

Dagens domare Susanne Meijer lämnade över bollen till NCCs Louice Palm
Dagens domare Susanne Meijer lämnade över bollen till NCCs Louice Palm.

Byggstarten lockade Hörbybor
Byggstarten lockade en hel del intresserade.

Arkitekten Maria
Maria HoumannMaria Houmann från Arkitekterna Krook & Tjäder Uulas. 

Dela på Facebook Tweet
Dela