2016-11-29

Grattis till Augustpristagaren Lina Wolff!

Lina Wolff på Hörby Kulturkalas 2010

I dag är vi extra stolta i Hörby kommun. Landets mest prisbelönta och framgångsrika författare just nu bor i Hörby.

Lina Wolff har på kort tid belönats med prestigefyllda Augustpriset och Svenska Dagbladets litteraturpris för sin roman ”De polyglotta älskarna”. I nästa vecka delas Hörby kommuns kulturstipendium ut och Lina Wolff är en av fyra kandidater till priset.

"De polyglotta älskarna" handlar om Ellinor som via nätet försöker hitta "den rätte". Hennes sökande efter "en öm, men inte alltför öm, man" leder henne till den fete litteraturkritikern Calisto och dennes hus vid havet. Den tredelade berättelsen beskrivs som flerskiktad och kaxig, med det mångspråkiga – det polyglotta – i centrum för historien.

Genusforskaren Ulrika Dahl, som påannonserade Wolffs bok på August-galan, beskrev den som "en påläst käftsmäll".

Träffa henne på Hörby bibliotek

Vill du själv gratulera Lina Wolff till priset, och höra henne berätta om boken? Kom då till Hörby bibliotek måndagen den 13 februari kl 19.15. Det är fritt inträde, men kom i god tid, för vi tror att många är intresserade.

Lina Wolff har tidigare varit bosatt i Spanien, men bor sedan tio år i Hörby. Det är här hon har skrivit sina framgångsrika romaner och noveller.

På Hörby Kulturkalas

Hon debuterade 2009 med novellsamlingen ”Många människor dör som du”, med historier som utspelar sig i Spanien och i Skåne. 2010 var Lina Wolff med på Hörby Kulturkalas där hon berättade om sitt författarskap och läste ur sin novellsamling.

2012 belönades hennes tidigare roman ”Bret Easton Ellis och de andra hundarna” med Tidningen Vi:s litteraturpris. Boken nominerades även till Sveriges Radios Romanpris.

Här några exempel på vad som skrivtis i media:
 
Sydsvenskan:

Augustpriset till skånska Lina Wolff

SVT Nyheter:

 

 
Dela på Facebook Tweet
Dela