2018-05-01

Hörby kommun får nytt evenemangsbidrag

Ett helt nytt evenemangsbidrag lanseras för Hörbys föreningar och evenemangsarrangörer den 1 maj. Målet är att få fler föreningar och aktörer att arrangera evenemang i kommunen.

Unikt med bidraget är att fler än bara de ideella föreningar som är bidragsberättigade är välkomna att söka bidraget. Även föreningar som inte är skrivna i kommunen, stiftelser, företag och ekonomiska föreningar kan få stöd för sina evenemang. Huvudsaken är att evenemanget sker i kommunen och är öppet för alla.

- Vi har redan många framgångsrika evenemang i kommunen, men det har funnits ett starkt behov hos våra kreativa näringar som arrangerar att kunna få rätt stöd från oss på kommunen. Speciellt i byarna är behovet stort, där det ordnas många fina evenemang som vi självklart vill vara med att stötta. 

Marcus Kulle, kultur- och fritidschef, är glad över att äntligen kunna få utrymme att kunna stötta fler aktörer och evenemang:

- Det känns jättebra att äntligen kunna ge våra duktiga föreningar och arrangörer ökade möjligheter att arrangera högkvalitativa evenemang som når ut till alla Hörbybor, men också över hela Skåne. Hörby är en av Skånes mest framåtdanande kommuner när det kommer till evenemang och vi är så stolta över att nu kunna välkomna ännu fler att producera högkvalitativa evenemang i vår kommun som är öppna för alla.

Totalt 200 000 har skjutits till i satsningen och den 1 juni är den första deadline för ansökan. Bidraget söks via kommunens hemsida på www.horby.se/bidrag

För frågor kontakta Petra Kuritzén, utvecklare kultur & evenemang på petra.kuritzen@horby.se eller 0415-378455

Dela på Facebook Tweet
Dela