2017-11-16

Humorsåpan ”Hörby” redan enorm succé

Sanna Persson som Potatisdrottningen Marika Gärdeståhl Tjäder

Ingen har väl missat Hörbys humorsåpa som just nu gör stor succé.

Nära 8 000 visningar på YouTube de första dagarna och genomslaget i riksmedia är enormt.

- Helt fantastiskt! Känns som om Hörby dykt upp varje gång en slagit på TVn eller radion den senaste tiden. Jätteroligt och vilket gensvar både från Hörbyborna och alla andra som uppmärksammar oss, säger Ann-Charlott Engström, kommunikationsansvarig i Hörby kommun.

Hittills har bland annat TVs Landet runt, Kulturnyheterna, TV Skåne, Aktuellt och Sverige i dag gjort reportage om Hörbys såpasatsning. I riksradion har vi blivit intervjuade i P4 Extra, och såväl Radio Malmöhus som Radio Kristianstad har rapporterat direkt från Hörby.

- Dessutom har telefonen gått varm och många tidningar har hört av sig och gjort reportage. Så en kan lugnt säga att satsningen redan är en succé och att beslutet att lägga hela årets marknadsföringsbudget på en enda bra storsatsning är helt rätt, säger Ann-Charlott Engström.

Sex humorspäckade avsnitt

Första avsnittet av humorsåpan ”Hörby” släpptes den 9 november. Sex veckor i rad kommer ett nytt avsnitt att släppas på den klassiska såpatiden: torsdagar kl 20.00.

Premiärkvällen förhandsvisades samtliga sex avsnitt för Hörbybor och inbjudna på biografen Metropol i Hörby.

- Huvudrollsinnehavarna var på plats i sina karaktärers skepnad. Metropol var fullsatt och reaktionerna blev precis de vi hoppats på, mycket skratt och glädje.

Ungefär 50 av platserna på Metropol gick till Hörbybor som fått anmäla sitt intresse via Hörby kommuns Facebook. Intresset var enormt och långt ifrån alla fick plats.

Maktkamp om potatis

”Hörby” är en fiktiv historia med blinkningar åt traditionella såpaintriger. Istället för en maktkamp om olja eller vin, som i ”Dallas” eller ”Falcon Crest”, står den påhittade kampen i Hörby om potatismarknaden.

I huvudrollerna syns några av Skånes finaste humorskådespelare. Huvudrollerna spelas av Sanna Persson, känd från bland annat ”Hipp Hipp”, Eva Westerling och Håkan Brinck. Även Ola Selmén, från SVTs ”Amigo” och ”Upp till bevis”, finns med i ”Hörby”. Dessutom dyker olika Hörbybor och profiler dyker upp i mindre roller.

Sunnanå production

Alla resurser har lagts samman för att kunna kraftsamla och nå ut så brett som möjligt. Det är möjligt att skapa de sex såpaavsnitten tack vare nära samarbete med Sunnanå Production AB, som har all kompetens inom företaget. Sunnanås Anders och Viktoria Johansson har i samverkan med kommunens kommunikatörer skapat allt från idé, manus, musik och vinjett, till att hitta rätt skådespelare, regissera, filma och klippa såpaserien.

  • Under sex veckor släpps ett avsnitt i taget via hejahörby.se, hörby.se, kommunens Facebook-sida samt YouTube-kanal. Avsnitten är sex till nio fem minuter långa. I historien vävs Hörbys många fördelar in, som de goda möjligheterna att pendla till Malmö, Lund och Köpenhamn. Vackra naturscener varvar med bilder från Hörby centrum, landsorten och olika besöksmål.
 
Dela på Facebook Tweet
Dela
HEJA HÖRBY!
Allt om vår humorsåpa

  • Lär känna Potatisdrottningen och de andra karaktärerna
  • Här är såpan inspelad
  • Berättelserna som bara Hörby har

Läs mer på hejahörby.se!

"HÖRBY" på YouTube
"HÖRBY" i media
Mer om humorsåpan