2018-02-19

Föreläsning för föräldrar 25 april

Välkommen till vårens sista inspirationsföreläsning för föräldrar i Hörby kommun. Kom och lyssna på Alán Ali som föreläser tillsammans med Christina Åkerberg.

inspirationsträff_förälder (003) Nina.pdfInbjudan till föräldraföreläsningarna

Som förälder får du verktyg för att kunna ge de bästa förutsättningarna till ditt/dina barn inför framtiden.

Olikheter och likheter – Att hjälpa barn att lyckas i livet

Datum: 25 april
Tid: 18.30-20.00
Plats: Kommunhuset

Varmt välkomna en inspirerande föreläsning!  

 
 Alán ali.jpgAlán Ali kom tillsammans med sin familj till Sverige när han var 11 år gammal. Flykten från Kurdistan i norra Irak till Sverige tog två år. På vägen till Sverige lärde Alán sig tre nya språk och fick hjälpa pappa att försörja hela familjen. Under sin skoltid i Skåne engagerade sig Alán i föreningar mot våld, droger och rasism efter att själv ha varit utsatt för hot och våld av nynazister. Alán har i nästan 20 år arbetat med barn och ungdomar för att stötta dem i att bli självständiga och respektfulla och för att öka deras förståelse för sin omvärld.
Christina Åkerberg.jpgChristina Åkerberg är en välkänd föreläsare för kommunens föräldraföreläsningar. Med sin långa erfarenhet som socionom har hon i mer än 30 år arbetat med relationer och relationsutveckling i skolan, sjukvården, idrotten och svenska kyrkan. Christina är en inspiratör och entreprenör när det gäller allas vår möjlighet till personlig utveckling.
 

Hörby anlitar ofta välkända föreläsare

Hörby kommun engagerar regelbundet föreläsare som kan inspirera i och ge kunskap om föräldraskap.

Sara Claes och Lou Rossling  är två av de mer kända föreläsare som har anlitats.

I samarbete med Christina Åkerberg har kommunen tagit fram ett utbildningspaket för att lyfta olika problem som kan uppstå under barnens uppväxt, allt från det lilla barnets trotsighet till  tonåringens gränstänjande beteende.  

- För oss är det viktigt att nå ut till alla fantastiska föräldrar och vårdnadshavare i Hörby. Vår förhoppning är att det bidrar till att alla ska känna sig trygga i sin föräldraroll så att barnen blir stärkta och kloka vuxna, säger Annika Svensson barnsamordnare på Förebyggande enheten. 

Vid frågor välkommen att kontakta:

Catarina Svärd
Samordnare/Fältsekreterare
e-post: catarina.svard@horby.se
Telefon: 0415-37 85 31

Caroline Johnsson
Fältsekreterare
E-post: caroline.johnsson@horby.se
Telefon: 0415-37 85 58

 

  

 

 

Dela på Facebook Tweet
Dela