2014-04-22

Hörby KulturKalas den 20 maj

Jazzsångerskan Viktoria Tolstoy uppträder på Hörby KulturKalas den 20 maj
​Jazzsångerskan Viktoria Tolstoy uppträder på Hörby KulturKalas den 20 maj.

Nu kan vi avslöja årets två stjärnartister som uppträder på Hörby KulturKalas tisdagen den 20 maj.

Oscar ZiaOscar Zia uppträder på Nya Torg klockan 19.00 och klockan 21.00 är det dags för jazzsångerskan Viktoria Tolstoy på samma scen.

Även i år kommer Hörby KulturKalas specielle beskyddare författaren Björn Ranelid.

Hörby KulturKalas är gratis för alla besökare och bjuder på över 50 olika artister och band som uppträder på sex olika scener i Hörby centrum.

Oscar Zia är bara 17 år men redan en etablerad artist i Sverige. Med sin låt "Yes we can" gick han direkt till Melodifestivalens final tidigare i år. I finalen kom han på åttonde plats.

Även året innan syntes Oscar Zia i Melodifestivalen då han tillsammans med Loulou Lamotte och Behrang Miri deltog med "Jalla Dansa Sawa".

Oscar Zia slog igenom 2012 då han kom på åttonde plats i TV4s talangtävling X Factor och året därpå  kom han tvåa i danstävling Let's Dance, besegrad i finalen av sångaren Markoolio med bara en halv procentenhet av rösterna.

Oscar Zia är skåning från Svedala och har hittills släppt två singlar "#fail" och "WithoutU".

I sommar ska han turnera med Diggiloo, men innan dess får vi alltså se honom på Hörby KulturKalas!

Internationell jazzsångerska

Viktoria Tolstoy är en internationellt erkänd jazzsångerska som även hon bor i Skåne.

Hon har uppträtt med jazzstjärnor som Svante Thuresson, Putte Wickman, Arne Domnerus, Ulf Wakenius, Jojje Wadenius, Esbjörn Svensson och Nils Landgren, och även med internationella jazzmusiker som McCoy Tyner, Ray Brown och Toots Thielemans.

Hon slog igenom som väldigt ung och 19 år gammal gav hon 1994 ut sitt första album "Smile, Love and Spice".

Över 50 artister och band

Björn Ranelid är estradören och författaren som vi fått uppleva på Hörby KulturKalas många gånger. I år står han på Tältscen 2 på Nya Torg klockan 18.00.

 

Ytterligare över 50 olika artister och band uppträder på Hörby KulturKalas i år. Det blir en härlig kulturmix med allt från sång, dans, drama, författarsamtal och prova på instrument för den som så vill.

KulturKalaset startar kl 10.00 på Gamla Torg med att över 100 förskolebarn sjunger igång kalaset. Sedan avlöser artisterna varandra på de sex scenerna till långt efter mörkrets inbrott.

Hörby KulturKalas arrangeras av Hörby kommun i samarbete med Lions Klubb Hörby.

  • Över 20 olika sponsorer det möjligt att arrangera Hörby KulturKalas. Huvudsponsorer är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta, Färs & Frosta Sparbank samt Fulltofta Slott och Euro finans AB. Ny Guldsponsor för i år är Mårtenssons Bil.

 

Dela på Facebook Tweet
Dela
Tävla med dina bilder!
Rösta på dina favoritbilder
Hörby KulturKalas 20 maj
Läs mer om KulturKalaset