2014-04-22

Smaka på Hörby KulturKalas

Lotten Blad med 2014-års KulturKalas-bakelse
​Lotten Blad med 2014-års KulturKalas-bakelse.

​För tionde året i rad är konditorn Lotten Blad på Tahiti Condis kreatören bakom KulturKalas-bakelsen som blivit en tradition i Hörby och bara kan smaskas på fram till Hörby KulturKalas den 20 maj.

I år finns även en KulturKalas-macka, KulturKalas-sallad, KulturKalas-pasta, KulturKalas-wrap, ett KulturKalas-mål samt en KulturKalas-blomma.

Som alltid har Lotten Blad lagt mycket möda på att hitta precis rätt bakelse. Varje år krävs många provbakningar och provsmakningar innan den är klar.

- Att presentera KulturKalas-bakelsen är en av årets höjdpunkter. Det är verkligen jätteroligt och vi har många kunder som längtar efter vår kulturvariant, berättar Lotten Blad.

KulturKalas-bakelsen 2014 består av en karlsbaderbulle fylld med vaniljkräm och persika, rullad i sockerlag med romsmak och garnerad med ett marsipanblad.

Konceptet att smaka på KulturKalaset har i år utvecklats ytterligare och totalt har sju entreprenörer hakat på.

KulturKalas-mackanKulturKalas-mackan:

Boijertz Conditori har skapat en speciell Hörby KulturKalas-macka med varmrökt lax samt philadelphiakräm med rödlök och dill.

 

 

 

 

 

 

KulturKalas-målet: KulturKalas-målet med pulled pork

Z-grillen erbjuder ett speciellt KulturKalas-mål med en pulled pork i hamburgerbröd med chillidressing och klyftpotatis.

 

 

 

 

KulturKalas-salladen: KulturKalas-salladen

Ankis Hörna har skapat salladen med kycklingfilé, bacon, pumpakärnor, valnötter, bulgur och balsamvinäger med fikonsmak.

 

 

 

 

KulturKalas-pastan: KulturKalas-pastan

La Café erbjuder pastan med kyckling och gorgonzolasås.

 

 

 

 

 

KulturKalas-wrapen: KulturKalas-wrapen

Café Lavendel serverar ett tortilla bröd fyllt med kyckling och bacon, cremefraiche-dressing, rödlök och till det nachoschips och två dipsåser.

 
KulturKalas-blomman: KulturKalas-blomman

För sjunde året i rad finns också en KulturKalas-bukett, i år med Mimmi Pigg-rosor och limonium. Buketten har skapats av Hans Persson på CH Blommor och Lars Pamp på Pamps Blommor.

 

Samtliga entreprenörer håller extra öppet till minst klockan 21.00 på KulturKalas-kvällen den 20 maj och bakelsen serveras även i KulturKalas-caféet på Nya Torg.

  • Passa på att njuta
    av alla Hörby KulturKalas specialiteter.
    De kan bara köpas fram till den 21 maj då Hörby KulturKalas brakar loss i hela centrum.
 
Dela på Facebook Tweet
Dela
Hörby KulturKalas 20 maj
Läs mer om KulturKalaset