2018-02-08

Hörby centrum byggs om under 2018

Stationssamhäll 2.0 Hållbart resande
​Illustration: White Arkitekter

Hörby kommun har skrivit avtal med entreprenören FASAB. Det innebär att arbetet med att försköna och utveckla miljöerna runt Hörbys stationslägen blir verklighet redan i år.

- Det här är ett av flera spännande utvecklingsprojekt i Hörby. Vi förbereder även nya toppmoderna sporthallar i centrum, samtidigt som vi har ett pågående arbete med nya detaljplaner för Stattena Östra. Där planerar vi för ett stort grönt bostadsområde med förskola och kommunal service, berättar kommunstyrelsens ordförande Susanne Meijer.

- Jag ser också arbetet med tillgängliga parkeringsplatser för bilburna som ett viktigt område för centrumhandeln och näringslivet.

Arbetet färdigt i slutet av 2018

Arbetet kommer att pågå under större delen av 2018 och planeras vara genomfört i slutet av året. Entreprenören FASAB Mark AB är ett skånskt företag med verksamhet i Kristianstad och Hässleholm.

- Vi är stolta och glada över att bli tilldelade projektet och ser fram emot att skapa en ny spännande centrummiljö för Hörby, säger Stefan Andersson, vd på FASAB.

Det kommer att bli enklare och säkrare att ta sig till bussen till fots eller med cykel när Gamla torg förändras. Ytor kommer att frigöras och bli tillgängliga för fler, samtidigt som tillgängligheten för bilburna ses över.

- Avtalet innebär att Hörby redan mot slutet av 2018 kommer att ha ett förnyat och mer hållbart centrum, där det ska vara både enkelt och tryggt att färdas med kollektivtrafik, säger Johan Eriksson, kommunchef i Hörby kommun.

Hörbys medborgare kommer att kunna följa byggprocessen via kommunens hemsida.

Dela på Facebook Tweet
Dela