2017-09-28

Träningssatsningen för äldre en jättesuccé

​Träningssatsningen för våra Hörbybor som fyllt 75 år har blivit en jättesuccé! Antalet platser hos våra lokala träningsanläggningar Friskis&Svettis samt Studioaktiv24 har fått fördubblas. Redan nästa vecka kör 40 träningssugna igång den fysiska aktiviteten.

Socialchef Eva Klang Vänerklint är mycket glad att så många äldre vill börja röra på sig- Härligt! Att röra på sig är nyckeln till ett friskare och mer aktivt liv. Bättre balans, mer ork och energi, och nya vänner, är ett bra recept för den som vill må bättre. Vi vill gärna stötta våra äldre medborgare som vill komma igång och röra på sig, och därför har vi avsatt ännu mer resurser för att kunna möta intresset, säger socialchef Eva Klang Vänerklint.

Enormt gensvar

Gensvaret blev enormt när Hörby kommun erbjöd de äldre Hörbyborna gratis träning. De 20 platser som förberetts räckte inte på långa vägar. Över 70 personer kom till informationsmötet och Eva Klang Vänerklint beslöt på stående fot att lösa det angenäma problemet.

- I stället för två träningsgrupper med tio i varje, blir det nu fyra. Alla som anmält intresse har kontaktats, utom ett fåtal som inte svarat i telefon, och i stort sett alla har kunnat erbjudas plats i träningsgrupperna. Det känns jätteroligt. Alla vi pratar med är så glada och positiva och ser fram emot att komma igång med träningen, säger Eva Klang Vänerklint.

Aldrig för sent

I början av oktober startar de fyra träningsgrupperna. Aktiviteterna leds av erfarna instruktörer hos Studioaktiv24 och Friskis&Svettis. Under tio veckor blir det olika former av aktiviteter som cirkelträning, gym och dans. All aktivitet anpassas efter deltagarnas egen förmåga.

Hos Studioaktiv24 ingår massage och föreläsningar medan Friskis&Svettis erbjuder fika efter träningarna, full tillgång till anläggningen och dessutom 50 procents rabatt på träningskort för den som vill fortsätta efter de tio veckorna.

- Att börja ett mer aktivt liv är verkligen aldrig för sent. Det finns många goda exempel på hur livskvaliteten och glädjen, såväl som det fysiska välbefinnandet, kan förbättras enormt med rätt stöd och inspiration, säger Eva Klang Vänerklint.

  • Har du frågor eller vill veta mer om ”Hörby 75 och äldre” är du välkommen att kontakta Hörby kommuns Annika Svensson, annika.svensson@horby.se eller telefon 0415-37 85 31
 
Dela på Facebook Tweet
Dela