2016-02-18

Ungdomarna väljer artist till KulturKalaset

Ungdomarna diskuterar artister till kulturkalaset

Planeringen och bokningarna inför årets Hörby KulturKalas tisdagen den 24 maj pågår för fullt.

Hörbys unga får stort inflytande på årets kulturfest. Det blir en speciell ung scen som ungdomsstyrelsen ansvarar för och ungdomarna får välja den rikskända artist som ska uppträda på stora scenen kl 21.

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta går in med extra medel som gör satsningen Ung Scen möjlig. Stiftelsen har varit med och stöttat Hörby KulturKalas under alla år.

Hörbys ungdomsstyrelse bjöd in till en workshop där ett femtontal ungdomar tillsammans valde vilka artister man helt vill se på årets KulturKalas.

Några heta namn vaskades fram och nu pågår arbetet med att försöka få loss en av dem till Hörby den 24 maj. Vem/vilka det blir avslöjas den 27 april då även årets KulturKalas-bakelse samt övrig KulturKalas-mat presenteras.

Hörby KulturKalas firar i år tretton år och som alltid kommer kulturen att genomsyra hela Hörby centrum med sång, dans, musik, teater och författarbesök på de fem scenerna.

Gratis för besökarna

Hörby KulturSkolas ungdomar är som alltid stommen i KulturKalaset, och så kryddar vi med kända stjärnor och en mängd artister och band. Förra året uppträdde fler än 60 olika artister och band. De mest namnkunniga var hip hop-doun Medina, som var ungdomarnas eget val samt schlagerartisten Magnus Carlsson. 

Hörby KulturKalas är gratis för alla besökare. Alla artister uppträder också gratis, med undantag för de rikskända artisterna som sponsorer bjuder på.

Enda intäkterna kommer från Hörby kommun samt sponsorer och de pengarna går huvudsakligen till scener, ljud och ljus.

Varmt tack till våra partners

Kulturkalaset arrangeras av Hörby kommun och Lions Club. Premium partner är Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta och Sparbanken Skåne. Huvudpartners är Fulltofta Slott och Euro Finans AB. Guldpartner är Hörby Bil och artistspartner Häggenäs Sjukhem och Hörbybostäder. Teleservice är ny teknikpartner. Dessutom stöttar många fler lokala företag kalaset.

Varmt tack till våra partners!

Dela på Facebook Tweet
Dela