Sigrid Bernson
till KulturKalaset

ROCKSCENEN

Rockscenen ligger ett kvarter bortom Nya Torg på Torggatan och erbjuder såväl dödsmetal som poprock och punk från både från Hörby, Lund och Malmö.

Jane Hansson är värdinna.

Program:

16.20 Pop- och Rockskolan
Hur är det att spela i ett band? Fyra elever från Kulturskolan visar vad de arbetat med under läsåret. 

18.30 OMITS
Energirock från Kristianstad.  

19.00 Helgonet
Malmöbaserat band som spelar pop och rock på skånska. Texterna är ofta av tragikomisk karaktär. En ösig show som gör dig både glad och förstummad.


19.30 The Unwritten Hymns

Hörbyband som släppte singeln ”The Fight” på Spotify i februari. Det vill de gärna fira med Hörbyborna. Alla pengar från den här låten går oavkortat till nätverket för spinal muskelatrofi. Det är en ovanlig sjukdom som drabbat en av bandmedlemmarnas son. Förutom att det alltid är roligt att göra musik är det viktigt att informera om sjukdomen och se till att färre drabbas, menar medlemmarna i bandet.

20.00 Wasted Shells
Bandet spelar en blandning av modern thrashmetal och postmetal. Har varit förband åt holländska Textures och svenska M.A.N. I sommar spelar de på Sweden Rock Festival och under våren släpper de en EP.

20.30 To Dust
Melodisk dödsmetal av bandet som gillar att stå på scenen och röja till sina låtar, och gärna engagerar publiken också.

21.00 The Generations Army
Ett ungt och fartfyllt thrashmetalband som älskar att spela inför publik. Bandet har sin bas i Ludvigsborg och Höör. Förutom thrashmetal spelar de punkrock och klassisk hårdrock. Det här är fjärde året de spelar på KulturKalaset.

21.30 Friends of X
Ett Hörbyband som beskriver sitt sound som en blandning av Håkan Hellström och Foo Fighters. I slutet av april släppte de sin andra skiva ”The Second Time Around” . Låten "There’s no I in change” släpptes som musikvideo och har skördat stora framgångar.