IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

 

     

 

Vallmo III.jpg

Kärlekens frukter 

En fotoutställning av Edvard Koinberg.
2 september till och med 7 oktober. 

Att bara gå ut i trädgården och finna sådana fantastiska motiv! Att se på en smörblomma och upptäcka att den är lite grön i mitten är kul. Men att sen se denna gröna prick uppförstorad till 40 cm - det är en skönhet. Edvard Koinberg har gått in i närbild på många av våra vanliga växter. Resultatet ser du här - missa inte detta. På biblioteket finns även tre till av hans underbara foton.
Som förstärkning på kärlekstemat finns i centrum av utställningen N+ñckros.jpg

Kulturskolans bildelevers fantasifulla träd med sina hjärtliga blad. Här blommar verkligen naturen ut. Du kan också vara med här. Skriv på ett hjärta vad du älskar och häng upp det i trädet. Läs även vad andra har skrivit. Det gjordes i Kulturskolans tält under Kulturkalaset.
 
 
 
 
 
 
 
 

hörbybroderi.jpg

Brodera Hörby kommun

Torsdagen 7 september mellan
kl. 16 och 18 var det uppstart för att vara med och brodera kommunen.

Det är MittSkånes Hemslöjdsförening som står för initiativet och kör igång med träffarna där du kan vara med.
Missade du uppstarten så har du en chans till - kom hit torsdagen 21 september mellan 16 och 18, så får du allt du behöver.
Det har tidigare broderats en karta över hela Skåne. Nu är det alltså tid för Hörby - Höör - Eslöv (alltså MittSkåne)! Här får du information, inspiration, råd, material och svar på alla dina frågor. Medlemmar i Hemslöjdsföreningen är det, som kan det hela. Låter det inte spännande?
Vill du sen, så träffas vi själva därefter varannan torsdag samma tid här på Museet och broderar tillsammans.
Den färdiga MittSkånekartan kommer att vara med på julmarknaden på Bosjökloster 1-3 december.

 

40-åringarna - Radio Malmöhus, Hörby Museum, Hörby Bokbuss

Mellan 15.00 och 17.35 kommer Radio Malmöhus att vara på plats. Utanför Museet står Bokbussen, så vi har samlat alla
jubilarerna här.

 

Och fler 40-åringar finns det säkert i kommunen - kom hit och fira med oss! Det bjuds på tårta till alla och present till de som blir eller blivit 40 år i år (ta med leg.)

Författarna till boken "Hörby centrum i ord och bild förr och nu" är på plats. Ta tillfälle att prata med dem. Har du några gamla kort hemma, som du vill veta mer om, så ta dem med - de vet kanske något eller så blir det en intressant diskussion.

Brukar du skapa i Ateljén - kom hit. Radio Malmöhus vill ju gärna höra om alla aktiviteter, som förekommer på Museet nu också. Något extra blir det så klart i vårt härliga rum också.

 

Lördagen 7 oktober har Museet öppet till 14. Kanske Clownen Raimondo tittar inom innan han uppträder på biblioteket kl. 14.

 

DET KOMMER

Utställningar i höst och vinter.

Söndag den 22 oktober är det tid för Hörby Konstförenings årliga utställning "Höstsalongen". Här finns konst för alla smaker. Underbart att se. Njut fram t.o.m. 10 november.
Allhelgonahelgen är Konstföreningens helg här på Museet. På lördagen har
du dock möjlighet att besöka hela Museet, men sen på söndagen är endast Höstsalongen och ovanvåningen öppen.

Är du medlem i Konstföreningen, då är du kanske en av vinnarna i deras medlemslotteri. Vinsterna finns att beskåda 16-17 november. Utlämningen sker lördagen 18 november.

Så är det tid för vår Julstuga på julskyltnings-söndagen 3 december. Pyssel, dans, godisregn, glögg, pepparkakor och utställare. I år är det Ingemar Olofsson med en del av sin samling av gamla pappers-bonader och så Anitha Servin om Hörby Lucia. Utställarna finns på Museet t.o.m. 20 januari 2018.

Mer info om innehåll och tider kommer efterhand.