IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

  

   

livslinjer-e.jpglivslinjer-m-m1.jpg

      Livslinjer
 

 

5 juli - 25 augusti, invigning 5 juli kl.14-18.
I utställningen "Livslinjer" reser vi i 100 år med
Edvard Nilsson och Mia-Maria Lindberg-Ekström.

Edvard Nilsson föddes 1890 i Hörby. Att dokumentera verkligheten på bild var något som Edvard verkligen brann för. Han tog sig runt i bygden - fick folk, fä och hus på bild. Har bott i Ludvigsborg och en del foto är också från Höör.
I samlingen finns 800 bilder - alltså mycket att se på. Känner du igen något och vill berätta, så säg till. Bilderna har mycket mer att säga, om det finns en historia bakom. Till några finns upplysningar, bl.a. om vilka personerna är - vill du veta, så fråga.

Mia-Maria Lindberg-Ekström född 1960 får också verkligheten på bild. Hennes porträttbilder berättar om vår tids människor. Med hennes känsla för stundens händelse och det naturliga gör bilderna fascinerande. Mia-Maria älskar att cykla omkring med kameran i högsta hugg. Så var det säkert också för Edvard. Två människor med samma intresse men nästan ett sekel emellan.

Med dessa två fotografer gör vi resan 100 år i Hörby och Höör. Likheter - olikheter - en bygd som lever med och är i förvandling.
Ta tid på dig eller kom flera gånger - här är mycket att ta in.

livslinjer-bok.jpg

   

Det kommer ...

Skrivfest

8 september - 6 oktober

Har vi våra unga, nya författare här? Ja, vem vet. I sommar skrives det där hemma. Här har vi barn och ungdomar mellan 8 och 13 år, som gillar att skriva. De väljer sin historia själv och nu får ni läsa den.

Utställningen invigs på samma dag, 8 september, som det är Victoria-marknaden på Torget, Ritfest och Sommarboken på Biblioteket, samt Ordfest på Metropol.

 

Höstsalongen

21 oktober - 9 november

Hörby Konstförenings årliga utställning. Alltid lika intressant och omväxlande. Här möter du konstnärer som arbetar i olika tekniker och material. Det kan vara smide, olja, akvarell, silver, keramik, akryl m.m.

Vernissage söndagen 21 oktober 13-16. Extra öppet i Allhelgonaveckan och helgen.