IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

 

 

 

 

lucia2017.jpg

 

Jul, jul, strålande jul.

Och den börjar med Lucia.

 

Hörby har tradition med Lucia i 50 år och det har Anitha Servin samlat en historia om. Läs och njut. Anitha har också klätt en lucia och tärna. De bär smyckena, som lucian och tärnorna får i gåva.
De fina skyltdockorna har vi fått låna av Lindri.


Vi har också samlat tre samlare här i år!

bonader2017.jpgMinns ni?
Så fina de är - pappersbonaderna! Ingemar Olofsson har en gedigen samling och här visar vi några av bonaderna tillsammans med även hans samling av julpynt för granen och bordet. Detta finns i Stora salen och även runt om och nere i källaren på Museet.

 

bak2017.jpg

Nils-Erik Persson och Ingrid Nilsson är duktiga på smide och gamla ting. Här har vi ett bord för bakning och sen ett bord (ja, de får dela på det) med dukning för bonden och slottsdamen. Se också montrarna med smide i entrén.

 

 

 

 

 

Det kommer ...

Vintersalongen

10 februari - 10 mars
Februari har blivit månaden när vi ger plats åt Hörbys barn & unga. Stora salen fylls då av de ungas konst. I år är det elever i Kulturskolans bildgrupper och ungdomar på Hörby Lärcenter som inspirerar oss med sin lekfullhet och lust att skapa.

Sportlovet

20 - 23 februari
Här sportar vi på vårt sätt. Det finns material, som du i vanliga fall inte använder i första hand att skapa med, men vilka SKAPELSER det kan bli!

Parispojke, poet & hemvändare

5 april, vernissage
En utställning om Hörby-sonen Christian Kruse. Han föddes i Hörby 1876 och dog här 1953. Däremellan hann han med ett brokigt liv som konstnär och livsnjutare. En okänd sida visar ett överraskande fynd från Malmö museum.