IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

 

     

 
Hanna som blev kvar 

Emigrationstiden kallas den för. Denna märkliga tid i Sverige, när 1 miljon svenskar lämnade vårt land och flyttade till Amerika.

Historien om Hanna utspelas här i vår egen bygd - Hanna är, kan man säga, Linderöds svar på Kristina från Duvemåla!
Men som kvinna kvar att kämpa för överlevnad är hon även Kristinas motsats. Ett öde hon delade med många, och som blivit lite bortglömt i alla skildringar av den stora utvandringsepoken.

Historien om Hanna var underlag till musikalen "Hanna was here" som
spelades av Hörby-ungdomar på Metropol i höstas. Och nu är det alltså dags för en uppföljande utställning om detta gripande familjeöde från bygden. 

Utställningen varar t.o.m. 11 augusti.

 

 

 

  

 

hörbybroderi.jpg

Brodera Hörby kommun

Torsdagen 7 september mellan
kl. 16 och 18 är det uppstart för att vara med och brodera kommunen.

Det är Mittskånes hemslöjdsförening som står för initiativet och kör igång med träffarna där du kan vara med. Det har tidigare broderats en karta över hela Skåne. Nu är det tid för Hörby! Här får du information, inspiration, råd, material och svar på alla dina frågor. Medlemmar i Hemslöjdsföreningen är det, som kan det hela. Låter det inte spännande? Vi träffas därefter torsdagar, samma tid, var fjortonde dag här på Museet och broderar tillsammans.
Den färdiga kommunkartan kommer sen att vara med på julmarknaden på Bosjökloster 1-3 december.