IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

  

  

kruse12.jpg

Parispojke, poet & hemvändare

12 april - 15 juni.

En utställning om Hörby-sonen Christian Kruse.
Han föddes i Hörby 1876 och dog här 1953. Däremellan hann han med ett brokigt liv som konstnär och livsnjutare. En okänd sida visar ett överraskande fynd från Malmö museum. Kom och se utställningen om mannen som står staty på bästa plats i Hörby.

Extraöppet under Kulturkalaset tisdag 22 maj kl. 15-19.

kruseträd2.jpg

Varje torsdag kl. 17 bjuds det på en guidad rundtur i utställningen.

Har du ett verk av Chrisrian Kruse hemma? Vill du visa det här? Ta tavlan med och visa den på "öppen salong". Hur länge bestämmer du själv. Vill du inte ta den hit - fotografera av den och ta fotot istället.

 

  

Brodera var det här(adet)!

I veckorna 20, 21 och 22 har vi den fina broderade kartan, som flitiga kvinnor gjord i höstas, här på gästvisit.

Det broderades över Hörby, Höör och Eslövs kommuner. Initiativet kommer från MittSkånes Hemslöjdsförening. De åkte runt med materialet och inspirerade. Kartan hänger nu på olika ställen i kommunerna, så att så många som möjligt ska få beskåda den vackra. Missa inte konstverket!


 

Det kommer ...

Livslinjer

5 juli - 25 augusti,
invigning 5 juli kl.14-18.

Livslinjer är en fotografisk resa bland människor & miljöer i Hörby från förr och nu. Edvard Nilsson född 1890 och Mia-Maria Lindberg född 1970 tar oss med på ett fantastiskt äventyr genom linsens öga.