IMG_1389-2.jpg
Tingssalen har blivit Stora salen

Vilket ljus!
Detta är en härlig sal till våra särutställningar. 

 

Under de perioder, det inte finns någon särutställning här, har vi intressanta föremål och berättelser eller fakta från Hörby.
Det kan vara personer, som har haft anknytning till Hörby, personer, som levat här, deras verk eller verktyg och redskap.

 

 

Sportlovet, vecka 8, 21-24 februari.

Öppet tisdag och onsdag samt fredag 13-16, torsdag 15-19.

Hantverk på biblioteket och museet.

Vi gör roligt hantverk på sportlovet. Tisdag är vi på biblioteket 13.00-16.00, onsdag på museet 13.00-16.00. Alla barn och ungdomar är välkomna. Brodera på kort, brodera mandala och virka mormorsrutor.
Sedan ställer vi ut alstren vecka 8-10 på bibliotekets utställningsvägg. Arrangemanget är ett samarbete mellan Bosjökloster Hemslöjdsförening, biblioteket och museet.

Vi har också vårt pyssel i Ateljén, som i år naturligtvis är inspirerat av Hemslöjdsföreningen. Vi broderar, limmar och målar i härliga färger.
En snöbollsjakt går du också ut på runt hela Museet.
 
 

Kommande program   

Hanna som blev kvar

Migrationstiden kallas den för. migrationstiden kallas den för. Denna märkliga tid i Sverige, när 1 miljon svenskar lämnade vårt land och flyttade till Amerika.

Historien om Hanna utspelas här i vår egen bygd - Hanna är, kan man säga, Linderöds svar på Kristina från Duvemåla!
Men som kvinna kvar att kämpa för överlevnad är hon även Kristinas motsats. Ett öde hon delade med många, och som blivit lite bortglömt i alla skildringar av den stora utvandringsepoken.

Historien om Hanna var underlag till musikalen "Hanna was here" som spelades av Hörby-ungdomar på Metropol i höstas. Och nu är det alltså dags för en uppföljande utställning om detta gripande familjeöde från bygden. 

Invigning torsdag 9 mars 15-19.
Mer information kommer.