Våra parker

Ringsjöparken

Ringsjöparken ligger nästan mitt i centrum av Hörby tätort och är en park för både avkoppling, rekreation och aktivitet. Parkens kvalitéer ligger i närheten till vattnet, Hörbyån löper längs hela parken, och variationen av grönska och öppna ytor. Här har vi satsat på fina perennrabatter som omger de fina statyerna, pelarträd för att skapa karaktär och gångstråk och bänkar för tillgängligheten. Christian Kruse (1876-1953) statyn omgärdas av perenner såsom, näva, lavendel, nepeta och röllika, statyn Flicka kammar håret omges av bl.a. rudbeckia, daglilja, funkia och julrosor. Vi har även satsat på belysning av både gångstråket i parken och dekorationsbelysning av statyerna. 

Ernst Ahlgrensparken

Ernst Ahlgrensparken ligger vid parktorget i Hörbys västra del. I parken står en byst av den kända författaren Viktoria Benediktsson (1850-1888)  Viktoria skrev under pseudonymen Ernst Ahlgren. Den här lilla parken är omgärdad av stora lindar och är en lummig oas för varma sommardagar. Även vintertid är parken en oas med sina stora vackra träd.

Lasarettsparken

Lasarettsparken är belägen i tätortens sydöstra del i direkt anslutning till vårdcentralen. Parken anlades som sjukhuspark och används än idag för rekreation och avkoppling. I parken finns ett sortiment av stora träd såsom Junimagnolia, Kastanj, Lind, Poppel, Ek med flera. Även i den här parken löper Hörbyån som en livgivande kanal genom parken.

Lasarettsparken ligger i direkt anslutning till vårdcentralen och kommer du förbi här på våren så glöm inte att låta dig bedåras av de vackra rhododendronbuskarna runt kapellet, på hösten känner du doften av nybakat när de fina kakträden (katsura) tappar sina löv inför vintern.

 

Kontakta oss
Kommunservice

Telefon: 0415-37 80 00