Årskurs 7

Bokprat

Klassen kommer till biblioteket och får tips på böcker inom olika genrer på olika nivå. Efter bokpratet ska eleverna ha tid att titta runt, välja böcker och låna, så glöm inte lånekortet. Rätt bok till rätt person kan göra läsning lockande och roligt.
 
Skönlitteratur inom olika genrer presenteras för att möjliggöra att alla hittar något passande. Bokpratet sker på biblioteket eftersom alla barn och unga ska få möjlighet att lära känna sitt kommunbibliotek och få ett stort utbud av böcker att välja mellan. Biblioteksbesöket sker för Frostaskolan i november-december 2017, och för Georgshill i februari-mars 2018.
 
För mer information, kontakta ungdomsbibliotekarie Josefin Andersson på josefin.andersson@horby.se .
 

KulturHistoria: Victoria och friheten

Eleverna får ta del av Victoria Benedictssons livsöde som kvinna på väg ut i victoria köpenhamn 1888 bild 1 ellips.jpg
offentligheten. Genom dagboksanteckningar och brev får vi ett tydligt och personligt perspektiv över hur olika villkoren sett ut för män och kvinnor. Det blir en utblick för vidare diskussioner kring individens rätt att blomma.

 
Besöket sker vecka 10-12 2018 förmiddag måndag-onsdag. Besöket tar cirka 120 minuter. För mer information, kontakta museichef Åsa Dahlberg-Ohlsson på asa.dahlberg.ohlsson@horby.se .
 
 
 
 
 
 
Teaterföreställning "Språkrond" 
 

interaktiva föreställningen se den interaktiva föreställningen Språkrond som spelas av teatergruppen Teater Reagera. De beskriver innehållet i föreställningen såhär:
Vi arbetar tillsammans med eleverna för att närma oss begreppet demokrati. Vårt mål är att genom ett lekfullt gemensamt arbete undersöka vilken roll kroppsspråk, attityd och ordval har vid kommunikation med andra.


Läs mer om Teater Reagera och föreställningen här: http://www.teaterreagera.se/repetoar/forst-fods-man-och-sen-da/

För mer information om föreställningen kontakta Karin Forslund på  info@teaterreagera.se eller på 073-3973362.
Vid övriga frågor kontakta Mattias Lundgren, kulturgarantisekreterar på mattias.lundgren@horby.se@horby.se eller på 0738-515446.