Bild & form

Sedan urminnes tider har människan uttryckt sig i bild och form för att förstå, förklara och berätta om sina liv, drömmar och tankar.

Stol 1.JPGI Kulturskolans bildverkstad skapar och experimenterar vi i färg och form. Här får du prova många olika material och tekniker inom teckning, måleri och skulptur. Vi lär oss bland mycket annat grunderna i materialkännedom, färglära och komposition.

Vi målar och skulpterar oftast efter ett gemensamt tema men här finns också utrymme för egna projekt. Vi blandar friskt och arbetar både med klassiska bildövningar som självporträtt och stilleben men tar gärna ut svängarna och låter skaparglädjen, fantasin och uppfinningsrikedomen tänja på gränserna. Vi inspireras av såväl varandra som av kända konstnärer och deras olika uttryck. Du får öva upp ditt bildseende och tillsammans lär vi oss att förstå, tolka och samtala kring konst.
 
Tillsammans arrangerar vi utställningar och deltar i olika sammanhang inom KulturSkolan. De senaste åren har vi ett samarbete med Hörby museum där vi avslutar vårterminen med en utställning i deras härliga utställningslokal i samband med KulturKalaset.
 
Lärare
Jag som undervisar i Bild & Form heter Christina Svensson. Jag är pedagog med vidareutbildning inom konst. Utan prestationstänk låter vi kreativiteten flöda! Vi får inblick i olika tekniker och materialkännedom under tiden vi skapar! Wellpapp, gamla kartonger, frigolit i samklang med kol, akrylfärg och akvarell. Det är skapandet och kreativiteten som är det viktiga. Blir man sedan nöjd med resultatet är det ännu roligare. Tillsammans inspirerar vi varandra. Fantasi och kreativitet har en stor betydelse för problemlösning, inlärning och utveckling. Vi har dessutom roligt och tiden bara flyger iväg. Efter vår bildtimme har vi färg på händerna, pappersklipp på golvet och ett leende på läpparna!
 

Ämnesinformation

  • Kulturskolans Bild & Formgrupper träffas på tisdagar i KulturSkolans bildsal.
  • Material ingår i kursavgiften.
  • Kostnad 415 kr/termin.
  • Vid frågor mejla: cmsvensson57@gmail.com