Film & animation

Filmweb.jpg.jpg

Film är rörliga bilder och ljud. Det kan vara allt från spelfilm, där skådespelare gestaltar en berättelse, till animation, där döda ting görs levande eller dokumentation, där man avbildar något från verkligheten. Det kan också vara musikvideos, experimentfilm samt en mängd subgenrer och blandformer.

Undervisning
Den som går på film på KulturSkolan kan förvänta sig att lära sig grundläggande dramaturgi, om hur man bygger upp en historia, och grundläggande teknik och gestaltning, hur man överför sina idéer till bilder och ljud. Till exempel att planera och genomföra en inspelning, komponera och redigera bilder och ljud. Möjlighet finns att fördjupa sig i delområden som särskilt intresserar. Undervisningen formas till stor del av deltagarnas intressen.

Lärare
Jag som håller i filmen heter John Belfrage och har arbetat i flera år som filmpedagog, med erfarenhet från bl.a. kulturskolan i Sjöbo. Jag har även mångårig erfarenhet från film- och TV-branchen, där jag har gjort egna filmer såväl som medverkat i andras film- och TV-produktioner på olika sätt. Jag drivs av upptäckarlust och är alltid nyfiken på nya kreativa idéer och berättelser. Jag inspireras av att se andra upptäcka och utveckla sin kreativitet. 

Ämnesinformation

  • Undervisningen sker på måndagar
  • Kostnad: 625 kr/termin.
  • Allt material ingår i kursavgiften.
  • Vid frågor mejla john.belfrage@horby.se