Dans

Information till danselever

Barndans
Under lekfulla former får eleverna lära sig dansa. Glädjen och fantasi står i fokus i denna kurs som genom dans övar barnen i kroppskontroll, musikalitet och samarbetsförmåga. För barn 4-5 år
 
Scenisk dans
Scenisk dans är ett samlingsnamn för de olika populära danser som vi provar på i ämnet. Vi arbetar från grundteknikerna i jazz, balett och hiphop så att eleverna ska få en bred kunskap om vad som kännetecknar de olika stilarna.Undervisningsgrupperna indelas efter ålder och erfarenhet.
 
Undervisning
Som elev i dansundervisningen får du bland annat lära dig hur vi kan arbeta med kroppen till olika rytmer och musikstilar, utveckla din musikalitet och kroppsmedvetenhet. Lära dig vikten av undervisningens alla delar såsom uppvärmning, teknikträning, balans, utveckla stegkombinationer med mera. Lära in koreografier och i slutet av terminen presentera vad vi arbetat med under terminen, vilket stärker självförtroende och ger scenvana.
 
Lärare
Jag som undervisar i ämnet scenisk dans heter Kiki Flygare. Jag är utbildad vid Löftadalens Folkhögskola och Iwanson International school of contemporary dance i München som dansare/danspedagog. Jag började dansa när jag var 6 år och har nu dansat i snart 30år. Jag tycker att det är jätteroligt att dansa. Jag blir glad och mår bra av att röra mig till musik. För mig är det viktigaste att vi har roligt tillsammans och att vi i gruppen känner att vi kommer framåt i dansundervisningen. Utmaningar och att göra framsteg är roligt.
 

Ämnesinfo

  • Undervisningen sker på Aktivitetshuset i Hörby.
  • Vi har för tillfället sex dansgrupper som är indelade efter ålder och erfarenhet.
  • Hos oss kan du dansa från 4 års ålder till gymnasiet. 
  • Det är viktigt att tänka på att ha kläder som går bra att röra sig i, håret uppsatt och gärna gymnastikskor eller barfota.
  • Kostnad 520 kr/termin.
    Vid frågor mejla kristina.flygare@horby.se