BasBas.jpg

Basen har oftast fyra strängar och spelas med fingrar eller plektrum. Det finns både akustiska och elektriska basar (elbas). Elbasen behöver kopplas ihop med en förstärkare som har högtalare. Bas finns med i de flesta typer av musik och jobbar ofta tätt ihop med trummorna för att skapa grunden och svänget i musiken.

Undervisning

Du får lära dig typiska baskomp och klassiska basriff. Lektionerna kan anpassas efter den musikstil du är intresserad av.

Lärare

Jag som undervisar i bas heter Mattias Carlson. Och har arbetat på Hörby KulturSkola sedan 2012. Jag är från Norrköping och bor i Malmö, där jag också gick på musikhögskolan -92 till -96. Jag började spela altsax i kommunala musikskolan i Norrköping 1982 för en fantastisk musiker och lärare som heter José Ricciardelli. Då hade jag redan spelat trummor i flera år och tagit lektioner i blockflöjt i ett år. Blockflöjtslektionerna gjorde att jag redan kunde lira en hel del sax direkt på första lektionen.

 
Utöver samtliga saxofoner, klarinetter och tvärflöjt, spelar jag också brukspiano/keyboard, munspel, oboe, trumpet, kontrabas, elbas, trummor etc. När jag inte undervisar i Hörby frilansar jag som musiker.

Ämnesinformation

  • Kostnad 730 kr/termin.
  • Välj mellan kontrabas och elbas.
  • Att spela i band eller orkester ingår i kursavgiften.
  • För mer info mejla mattias.carlson@horby.se