Bleckblås

Trumpet.jpg

Bleckblåsinstrumenten eller brassinstrumenten som de också kallas är
en instrumentfamilj där instrumenten trumpet, trombon ,  valthorn och tuba ingår. Den gemensamma nämnaren för dessa instrument är att de är gjorda av mässing och att tonen produceras genom läpparnas vibrationer i ett klockformat munstycke.

Undervisning
Om du väljer att spela dessa instrument så kommer du också att erbjudas att spela i en eller flera ensembler. Vi har för närvarande en blåsorkester som heter ”Superstars” med medlemmar som spelat i några år och vi planerar också att starta en nybörjarorkester med samma inriktning. Dessutom finns det på skolan en ensemble ”Right now” som består av lite äldre elever och där vi spelar en del jazz, pop och soul och där blåsinstrumenten är välkomna.

 

Lärare
Jag som undervisar på dessa instrument heter Niklas Fransson och mina Trombone.jpg
huvudinstrument är trombon och trumpet men spelar även valthorn och tuba. Jag har arbetat som musiker och lärare i olika sammanhang i ca 25 år och arbetat på Hörby kulturskola sedan 2015. Jag arbetar även som lärare i musik på grundskolan i Hörby samt på Lars-Erik Larssongymnasiet i Lund där jag undervisar i musikteori. Jag har även skrivit filmmusik bl.a till en rad barnfilmer. T.ex Mamma Mu och Kråkan, Pettson och Findus och julkalenderarna Lasse majas detektivbyrå samt kalendern Hotel Gyllene knoren. När jag undervisar tycker jag det är viktigt att eleven får en musikalisk upplevelse redan på nybörjarstadiet och då jag även är pianist så försöker jag spela mycket tillsammans med mina elever.

Ämnesinformation

  • Trumpet och Valthorn kan vi erbjuda undervisning ifrån åk 2 och trombon och tuba från åk 3.
  • I kursavgiften ingår orkesterspel
  • Vid frågor kontakta niklas.fransson@horby.se