DragspelDragspel.jpg

Dragspel är ett instrument som uppfanns på 1800-talet med liknande teknik som ett munspel men istället för att blåsa använder man en bälg. Det finns en bassida där man spelar med vänsterhanden och en diskantsida där man spelar med högerhanden. Högersidan (diskantsidan) finns både med knappar (knappdragspel) eller med pianoklaviatur (pianodragspel).

Undervisning
Om du väljer att börja på dragspel kommer du att få vara med om en resa in i musikens värld. Du får lära dig tolka notbilden, spela tillsammans med andra, kompa dig själv och andra på KulturSkolan. Lära dig spela på gehör, alltså när man lär sig musik via örat istället för med noter. När man lär sig spela dragspel får man mycket musiklära automatiskt, på grund av dragspelets uppbyggnad.
 

Lärare
Jag som undervisar i dragspel heter Mattias Lundgren. Jag har gått på Malmö Musikhögskola med inriktning folkmusik. Jag har spelat dragspel i många år och blockflöjt sen jag var nio år. Jag pelar gärna folk-och världsmusik men barockmusik ligger mig också varmt om hjärtat.

 

Ämnesinformation

  • Kostnad 730 kr/termin.
  • Lektionerna ligger antingen på måndagar eller fredagar.
  • För mer info mejla mattias.lundgren@horby.se