Närtrafik

Närtrafiken i Hörby kommun styrs av efterfrågan och fungerar som komplement till övrig kollektivtrafik. Närtrafiken körs mellan Hörby tätort och i princip övriga platser i kommunen som inte har tillgång till regionbusstrafik. Du måste beställa turen/taxin själv. 

Hörby kommun är indelat i tre närtrafikområden (NO 1-3). Närtrafiken, som inte är linjebunden, körs med taxi enligt en särskild tidtabell som är anpassad till andra bussars tider vid busstationen i Hörby.  

Närtrafiken kör alla dagar i veckan men har färre turer lördag och söndag. Du måste förbeställa din resa på telefon 0771-77 44 99 minst 2 timmar i förväg. Om du ska resa tidigt på morgonen är det önskvärt att resan beställs dagen innan.

En enkel resa kostar 21 kronor för vuxen och 13 kr för barn. Möjligheten att ta med bagage är begränsad. 

Taxi hämtar och lämnar

I Hörby hämtar och lämnar taxin resenärerna vid busstationen, Gamla Torg eller Vårdcentralen.

Utanför Hörby kan du bli hämtad och lämnad till exempel vid din bostad.

Även till fritidsresor

Du kan använda närtrafiken för arbetspendling och serviceresor, men du kan även åka till exempel till eller från en vandring på Skåneleden eller något annat utflyktsmål. Detta gäller endast om du stiger på eller av utmed en väg som kan trafikeras med bil.

  • Om ni har frågor eller synpunkter på närtrafiken i Hörby kommun vänligen kontakta Skånetrafikens kundtjänst på 0771-77 77 77 eller Hamish Bell, Hörby kommun via 0415-37 80 00 eller hamish.bell@horby.se
Skånetrafiken
Beställ din resa

Telefon: 0771-77 44 99
minst 2 timmar i förväg

Tidtabell och karta