Närtrafik

Närtrafiken i Hörby kommun styrs av efterfrågan och fungerar som komplement till övrig kollektivtrafik. Närtrafiken körs mellan Hörby tätort och i princip övriga platser i kommunen som inte har tillgång till regionbusstrafik. Du måste beställa turen/taxin själv. 

Hörby kommun är indelat i tre närtrafikområden (NO 1-3). Närtrafiken, som inte är linjebunden, körs med taxi enligt en särskild tidtabell som är anpassad till andra bussars tider vid busstationen i Hörby.  

Närtrafiken kör alla dagar i veckan men har färre turer lördag och söndag. Du måste förbeställa din resa på telefon 0771-77 44 99 minst 2 timmar i förväg. Om du ska resa tidigt på morgonen är det önskvärt att resan beställs dagen innan. För grupper på mer än fyra personer beställer du alltid minst tre arbetsdagar i förväg.

En enkel resa kostar 25 kronor för vuxen, 15 kr för barn, och duo/familj 40 kr. Möjligheten att ta med bagage är begränsad.

Taxi hämtar och lämnar

I Hörby hämtar och lämnar taxin resenärerna vid busstationen, Gamla Torg, Komministergatan eller Vårdcentralen.

Utanför Hörby kan du bli hämtad och lämnad till exempel vid din bostad.

Närtrafik för fritidsresor

Du kan använda närtrafiken för arbetspendling och serviceresor, men du kan även åka till exempel till eller från en vandring på Skåneleden eller något annat utflyktsmål. Detta gäller endast om du stiger på eller av utmed en väg som kan trafikeras med bil.

Skånetrafiken
Beställ din resa

Telefon: 0771-77 44 99
minst 2 timmar i förväg

Tidtabell och karta