Attraktioner i anläggningen

Vi erbjuder ett bad där du har möjlighet till en glädjefylld upplevelse för hela familjen. Här kan ni leka, motionera, relaxa och njuta men framförallt umgås med varandra.

Är du nyfiken på vad vi har att erbjuda? Läs nedan.

25-meters bassäng

Bassängen rymmer 6 banor som var och en är 2 meter breda. Vid startpallarna håller bassängen ett djup på 180 centimeter och på den grunda delen i bassängen 110 centimeter.

Bassängen används till motionssimning (minst 2 banor), vattengymnastik, lek och simskola. Det finns även möjlighet att använda den till tävlingssim.  Vid kommunens skollov finns det endast möjlighet till motionssimning kl:10-11 och efter kl.15.

Vattentemperaturen håller 28 grader.

Under sommarmånaderna juni, juli och augusti hänvisar vi till vår utomhusbassäng.

Hoppbassäng

Bassängen har vid ena sidan ett hopptorn på tre meter och bredvid den en enmeterssvikt. På motsatta sidan finns vår populära klättervägg som är sex meter hög.

Vattnet håller 28 grader varmt i den ovala bassängen som är elva gånger tio meter. Djupet är 380 centimeter.

Vattenrutschkana

Vattenrutschkanan är 56 meter lång. Den startar och slutar inomhus, men går i en tub på utsidan av huset. Under åket bjuds åkaren på ett ljusspel.

Naturligtvis har vi tidtagning för den som vill se hur snabbt åket har gått.

Vi vill informera om att rutschkanan kan vara stängd under ordinarie öppettid då vi städar.

Barnbassäng 

Denna bassäng är till för våra allra minsta besökare. Här kan de leka i ett härligt och roligt landskap med olika attraktioner såsom:

  • Vattenrutschkana
  • Fiskar och andra djur som sprutar vatten
  • Duscha i en tryckdusch och mycket mer

Vattentemperaturen håller den behagliga temperaturen på 32 grader.

Barnbassängen är delvis skänkt av Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta

Hetvattenkälla

Inget annat på badet går upp mot att koppla av i 38-gradigt vatten samtidigt som man masseras av massagestrålar i vattnet.
 

Övningsbassäng

Bassängen har attraktioner såsom svanhals och dusch som både är roliga att leka i och som ger en härlig mjuk massage. Det finns även mindre massagestrålar som är placerade på kortsidan i den djupa delen av bassängen.

Bassängen används till baby- och minisim, rehabgymnastik , simskola och lek.

Bassängen är 15 meter lång, 8 meter bred och har ett varierande djup från 0 till 120 cm. Den behagliga vattentemperaturen är 32 grader.

På måndagar och onsdagar är tillgången till bad begränsad kl:16-18 då det sker undervisning av simskola i en del av bassängen.

Solrum

Slå dig ner i en solstol och känn sanden mellan tårna medan du lyssnar till vågornas brus och fåglarnas sång. Solen går upp och det blir varmt. Efter 45 minuter kommer solnedgången och du går hem som en ny lugnare människa.

Ljusterapirummet är inget solarium. Detta är det senaste inom ljusterapi men ger även ett lugn och harmoni. Lamporna är dagsljuslampor med solljusspektrum som har betydligt lägre UV-nivåer än solarier.

Vi erbjuder tre olika program som alla varar i ca 60 minuter:

  • Malaysia där du får uppleva soluppgång –middagssol-solnedgång
  • Miami där du endast får uppleva stark sol
  • Bali med behaglig kvällssol

Vi erbjuder 12 platser i vårt solrum. Det finns möjlighet att boka en solstol, hela solrummet eller komma när vi har dropp in. Solrummet körs igång när vi har fem personer som bokat en plats eller om man betalar för fem personer. Du bokar din plats via telefon 0415-37 82 60. Måndag, onsdag, torsdag och fredag kl 17-18 startar vi solrummet även om det är färre än 5 personer som bokat sig.

Solarium

Det finns två solarier av märket Ultra Tan. Solariet är ett solarium du ligger ner i och du solar i 20 minuter. Vi har en åldersgräns på 18 år och har du inte fyllt 18 år måste målsman godkänna att du solar.

Vi rekommenderar att du bokar din tid via telefon 0415-37 82 60 men det finns även möjlighet till dropp in om de inte är bokade.

50-metersbassäng ute

Denna bassäng hålls öppen under sommarmånaderna juni, juli och augusti.

Bassängen rymmer åtta banor och har en vattentemperatur på ca 25 grader. Vid startpallarna håller bassängen ett djup på 180 centimeter och på den grunda delen i bassängen 110 centimeter.

Bassängen används till motionssimning (minst 2 banor), vattengymnastik, lek och simskola.
 
Inne på området finns ett soldäck med fantastisk utsikt över naturreservatet och Lågedammarna. Vi tillhandahåller även solstolar för de som vill koppla av och njuta av solens varma strålar.

Barnbassäng ute 

Bassängen är rund och tio meter i diameter.  I mitten av bassängen finner du en kub som sprutar vatten.

Vattentemperaturen håller 27 grader.

Kring barnbassängen finns terrasser där man kan koppla av och samtidigt ha full kontroll på barnen i vattnet.