Avdelningar

Här kan du läsa mer om de två avdelningarna som finns på Östanvinden.

Björnarna och Kaninerna

Förskolan har två avdelningar: Björnarna för barn som är mellan 3 och 5 år, och Kaninerna för barn som är mellan 1 och 3 år.

De yngre barnen gör mycket aktiviteter för att bygga upp sitt språk, bland annat Babblarna, sånger, rim och ramsor. Pedagogerna har också märkt att många barn har stort intresse av djur av alla de slag, och det spinner vi gärna vidare på.

För oss är barnens inflytande mycket viktigt. Vi ger möjlighet för barnen att själv få bestämma vad de vill göra under vissa delar av dagen. Vi pedagoger finns till hands för att hjälpa, stötta och stärka barnen i det de vill göra. När barnen leker fritt bearbetar de mycket av alla intryck de får, och även vuxenvärldens alla sysslor.

Utelek är en viktig del under dagen. Vi behöver alla ut och röra på oss och få frisk luft. Vi har förmånen att få låna grannens skog, och dit beger vi oss så ofta vi kan.

För oss är det viktigt att prata med varandra, och vi utvecklar gärna tankarna och funderingarna som barnen delar med oss.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.