Avdelningar

Här kan du läsa mer om de fyra avdelningarna som finns på Regnbågens förskola: Månen, Molnet, Stjärnan och Solen.

Månen och Molnet

De två avdelningarna Månen och Molnet arbetar här och nu. Vi bygger framtiden tillsammans med barnen.

Vi vill att barnen ska få vara nyfikna och känna att det är roligt att lära sig nya saker. Vi vill också att de ska testa på och lyckas med vad de provar, och att de lär sig att vara en bra kompis. När de lämnar förskolan ska de ta med sig att kunskap ger frihet, självkänsla och framtidstro.

Vi utgår från barnens intressen och är med dem när de upptäcker sin omvärld.

Stjärnan och Solen

Vi på Stjärnan och Solen vill att barnen ska känna sig trygga, glada och utveckla sin självkänsla. Vi vill att barnen ska utvecklas till självständiga individer, och att de ska få vara nyfikna, intresserade och veta att de kan.

Vi uppmuntrar barnens kreativitet och ger dem upplevelser i vardagen, och låter dem utforska sin omvärld på sin nivå och stödjer dem när de lär sig nya saker. Vi stödjer barnens egna behov och ger många tillfällen under dagen för aha-upplevelser och ”kan själv”-ögonblick.

Vi har en planerad och varierad miljö där barnen utvecklas genom att arbeta själva, i grupp eller tillsammans med oss pedagoger.

Det finns många olika sorters material att arbeta med, som inspirerar barnen till att skapa och leka tillsammans med sina kompisar. När barnen leker får de prova på olika roller, och de får använda både kreativitet, språk, fantasi och kommunikation.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.