Avdelningar

Här kan du läsa mer om de tre avdelningarna på Västanvindens förskola: Ekorren, Myran och Nyckelpigan.

Ekorren

Här går de äldre barnen, som är mellan 4 och 5 år. Det är viktigt att barnen känner att de själva har inflytande över sin vardag, och hos oss får barnen möjlighet att bestämma vad de vill göra under vissa delar av dagen. Vi pedagoger finns alltid till hands för att hjälpa, stötta och stärka barnen i det de vill göra.

När barnen leker fritt bearbetar mycket av alla intryck som de upplever, och även vuxenvärldens alla sysslor. En annan viktig del av dagen är att leka ute. Vi behöver alla komma ut och röra på oss och få frisk luft. Vi har skogen nära inpå oss, och den utnyttjar vi naturligtvis.

Myran

På Myran har vi 3–4-åringarna. Vi arbetar mycket med bekräftande och stärkande ord som stödjer barnens språkutveckling och självkänsla.Vi vill att barnen ska få utvecklas i sin egen takt och att deras vardag ska präglas av trygghet, glädje och lekfullhet. I samarbete med er föräldrar skapar vi de bästa förutsättningarna för barnens tillvaro.

Nyckelpigan

På Nyckelpigan har vi de yngsta barnen, som är 1 till 2 år. För oss är det mycket viktigt att skapa en trygg och inspirerande miljö. Det gör vi bland annat genom att vara närvarande och engagerade i barnens vardagliga upptäckande, och genom att finns till hands när barnen behöver närhet eller ett tryggt knä.Vi har varierade aktiviteter under hela dagen, både utomhus och inomhus.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.