Förskoleklass

Förskoleklassen är en bro mellan förskolan och skolan, och vi vill göra övergången så enkel som möjligt för våra elever.

Vi börjar med att lära känna varandra redan under våren. Då skapar vi ett faddersystem för eleverna som går i årskurs F till 3. Det gör att eleverna känner sig trygga inför skolstarten, och att de redan har lärt känna några kompisar när det är dags att börja skolan.

I förskoleklassen får barnen lära sig på ett lustfyllt och roligt sätt. Då får eleverna kunskap om sig själva, och lär sig att bemöta varandra med hänsyn och respekt. Vi visar för barnen att bemötande är viktigt: alla på skolan ska känna att de duger och att de har lika värde.

Vi samarbetar med ettorna på De la Gardie skola och har olika temadagar tillsammans. För att minnas vad vi gjort tar vi bilder, gör filmer och skriver ner våra upplevelser.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.