Mat

Maten på Georgshillsskolan är klimatsmart och görs på skolan. Vi serverar mycket grön mat, och strävar efter att minska miljöpåverkan så mycket det går. Både mat och miljön där eleverna äter är viktig, och hos oss har vi kommunens tystaste matsal.

Det finns alltid två olika lunchrätter och ett vegetariskt alternativ. Dessutom finns det salladsbuffé varje dag. Köket har också hand om specialkost för de elever som är allergiska eller överkänsliga.

Klimatsmart mat

Att maten är klimatsmart innebär bland annat att

  • maten innehåller mer grönsaker, ärtor, bönor, linser, rotgrönsaker och kålgrönsaker
  • maten innehåller lite mindre kött, men i gengäld är köttet som serveras av bästa kvalitet (färskt kött från ett gårdsslakteri i Ilstorp och färsk kyckling från Fridshills Kyckling i Osbyholm)
  • vi använder ekologiskt och FairTrade i större utsträckning
  • vi minskar på mättat fett, socker och salt
  • vi strävar efter att minska på matsvinnet
  • vi strävar efter att minska på transporterna.

Hörbys tystaste matsal

Vi vill att lunchen ska vara en stund för umgänge och avkoppling. Därför har vi gjort flera saker för att få ner ljudnivån. Stolarna har ljuddämpande sits och är utformade så att ljudet från stolsbenen inte ska sprida sig i stolen. Borden har en tålig ljuddämpande yta så att inte slamret från porslin och bestick ska höras så mycket. Mattan på golvet är ljuddämpande, och så även taket.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.