Fritidshem

Vårt fritidshem Vindrosen ligger i Västerstad, runt 3 kilometer från Östraby. Här går runt 60 barn. Här ska barnen få känna att de har fri tid, och de har stora möjligheter att välja vad de vill göra.

De flesta barnen som går hos oss är mellan 6 och 10 år, men alla barn upp till 12 år är välkomna. Vi har egna lokaler intill skolan och en fin skolgård. Även förskoleklassen använder våra rum.

Vi börjar alltid med att samlas och se hur många elever som har kommit. Sedan bestämmer vi hur vi kan gruppera oss och göra olika aktiviteter. Det finns mycket att göra både inne och ute på Vindrosen: utelek, bollspel, stafett, dunkgömme, fotboll, basket, bandy, gunga i kinagungan och hitta på egna lekar tillsammans. Inne finns det spel, pyssel, och ibland bakar vi tillsammans eller hjälps åt att göra mellanmål. Den som vill kan också dra sig undan och ha en lugn aktivitet, som att läsa en bok eller rita.

Vi har vissa fasta aktiviteter. På tisdagarna åker vi till idrottshallen i Östraby, och på onsdagarna åker vi ut i skogen. Torsdagen är utflyktsdag, och då åker vi till exempel till lekplatsen, Lågedammsbadet, Lågehallarna, fotbollsgolf i Söderto eller leksaksmuseet i Eslöv. Vi har också övernattning på Vindrosen en gång per termin, och ibland övernattar vi på Askeröds IP och Killevallen i Killhult.

Det finns alltid en vuxen till hands i grupperna. För att barnen ska känna sig trygga är det viktigt att de vet att det finns vuxna i närheten.

Föräldramöte

Vi har föräldramöte en gång per år. Vi har också drop-in när föräldrarna är välkomna att hälsa på

Lov

Under loven samarbetar fritidshemmen i Hörby ofta tillsammans. Vi hjälps åt att anordna olika aktiviteter inom kommunen för att barnen ska få möjlighet att träffas och hitta på roliga saker tillsammans.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.