Avtal om fastighetsaffär undertecknat och klart

Nu är fastighetsaffären mellan HIFAB, Hörby kommuns industrifastighets AB och Atos Medical AB klar. Avtalet om försäljning av fastighet och mark till ett värde av 76 miljoner kronor skrevs på tisdagen 19 oktober.

Det frigjorda kapitalet innebär minskad belåning i HIFAB och kommer att användas för att finansiera kommunens framtida investeringar i välfärdsfastigheter, såsom till exempel äldreboenden och skolor.

Skånska Atos Medical grundades i Hörby 1986 och är idag ett internationellt företag med en global marknad och kontor i flera världsdelar. Företaget utvecklar proteser och andra hjälpmedel inom öron-, nära-, halsområdet.

Så här kommenterade Cecilia Bladh In Zito, kommunstyrelsens ordförande (SD) och Lars-Göran Ritmer, 1:e vice ordförande (M) beslutet om försäljning tidigare i år:

– Det finns ett stort signalvärde i att ett globalt bolag som Atos väljer att satsa på Hörby kommun. Vi hoppas att det banar väg för fler företag att investera. I Hörby finns goda möjligheter att driva företag.

Köpet omfattar markområde, del av fastigheterna Hörby Slagtofta 1:6, Stjärneborg 2 och del av Hörby 45:1. Det rör sig om en yta på totalt 31 000 kvadratmeter.