Brandman på jobbet-dagen

Idag, tisdagen den tredje september, hyllar vi våra vardagshjältar genom att uppmärksamma alla deltidsanställda brandmän och deras huvudarbetsgivare med kampanjen ”Brandman på jobbet-dagen”.

Kampanjen syftar till att synliggöra både brandmän och deras huvudarbetsgivare och samtidigt stärka intresset för att arbeta inom räddningstjänsten.

Stommen i svensk räddningstjänst

Deltidsbrandmän är brandmän som inte har räddningstjänsten som huvudarbetsgivare men som är beredda att rycka ut när larmet går. De utgör stommen i svensk räddningstjänst och är därmed en mycket viktig del i samhällets skydd mot olyckor. För att systemet med deltidsbrandmän ska fungera behövs människor som åtar sig uppdraget parallellt med sina vanliga jobb. Det behövs också arbetsgivare som låter sin personal lämna sitt arbete vid larm. Idag tar vi tillfället i akt att lyfta fram och hylla deltidsbrandmän och deras huvudarbetsgivare.

Bakom kampanjen Brandman på jobbet-dagen står Sveriges räddningstjänster genom RRB — Räddningstjänstens Riksorganisation för Beredskapsfrågor.

Är du nyfiken på deltidsbrandmansjobbet? Ta kontakt med Räddningstjänsten Skånemitt.