Klartecken för stor fastighetsförsäljning

Kommunfullmäktige i Hörby kommun har den 7 september beslutat att låta HIFAB, Hörby kommuns Industrifastighets AB, sälja fastighet och mark till Atos Medical AB för 76 miljoner kronor.

Det frigjorda kapitalet innebär minskad belåning i HIFAB och kommer att användas för att finansiera kommunens framtida investeringar i välfärdsfastigheter, såsom till exempel äldreboenden och skolor.

Försäljningen innebär att den övergripande kommunkoncernens ekonomi förbättras samtidigt som riskerna minimeras.

– Det här är en historiskt viktig affär för Hörby kommun. Det är ett av de största företagen i kommunen som nu väljer att satsa långsiktigt på sin etablering i Hörby. Det ger trygghet för medarbetare och underleverantörer, säger Cecilia Bladh In Zito, kommunstyrelsens ordförande (SD) och Lars-Göran Ritmer, 1:e vice ordförande (M).

– Det finns ett stort signalvärde i att ett globalt bolag som Atos väljer att satsa på Hörby kommun. Vi hoppas att det banar väg för fler företag att investera. I Hörby finns goda möjligheter att driva företag.

Köpet omfattar markområde, del av fastigheterna Hörby Slagtofta 1:6, Stjärneborg 2 och del av Hörby 45:1. Det rör sig om en yta på totalt 31 000 kvadratmeter.

Beslutet innebär att försäljning och tillträde sker den 1 oktober 2021.