Koordinator för föräldrar till barn med funktionsnedsättning

Föräldrar till barn med funktionsnedsättning kan få stöd och hjälp från kommunens koordinator.

Ibland kan det kännas som en stor belastning och en tidsödande uppgift att söka information, samordna insatser och hålla kontakt med olika verksamheter och myndigheter.

Hörby kommun erbjuder därför koordinatorstöd till föräldrar med barn och ungdomar under 18 år med funktionsnedsättning.

• Koordinatorn kan vara en länk och koordinera samhällets stöd och insatser utifrån dig och din familjs behov.
  • Koordinatorn har tystnadsplikt men är ingen myndighetsperson.
  • Det är ett individuellt riktat föräldrastöd och är kostnadsfri.