Källhaga

Källhaga är ett särskilt boende för dig som har en kognitiv svikt.  

På Källhaga finns 37 lägenheter för personer med kognitiv svikt, fördelade på fyra enheter. Alla lägenheter ligger i markplan med egen utgång till trädgården.

Lägenheterna har varierande storlek och har rymliga badrum med egen dusch och toalett. Samtliga lägenheter har kylskåp och uttag för kaffekokare. Lägenheterna är utrustade med ett pentry.

Avdelningarna har gemensamma kök med matsal, vardagsrum och stor uteplats.

Vi har en gemensam samlingssal som används vid större gruppaktiviteter och den kan också bokas för brukarnas privata uppvaktningar och högtidsdagar.

Omsorg & aktiviteter

Hos oss får du en kontaktman vid inflyttningen som har det övergripande ansvaret för att erbjuda en individuellt anpassad omsorg och som värnar det lilla extra om dig. Vi lägger stor vikt vid att du som boende själv ska kunna påverka din vardag och vara delaktig. Vårdplanering och omvårdnadsträffar följs upp med jämna mellanrum.

Små boendegrupper och kontinuitet i personalstyrkan är viktiga inslag för ditt välbefinnande och din trygghet. På Källhaga har vi många aktiviteter. Bland annat Det magiska bordet, där du som bor hos oss kan delta i olika spel som projiceras på ett bord. Spelet är en holländsk uppfinning, Tovertafel, som betyder just Det magiska bordet.

Medarbetare

Här är verksamheten bemannad dygnet runt och våra medarbetare består av undersköterskor, hemvårdare, arbetsterapeut, sjukgymnast, sjuksköterska och enhetschef. Ansvarig läkare finns att tillgå.

Har du frågor om vilka språk våra medarbetare talar, kontakta oss gärna!

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.