Trygghetslarm

Med ett trygghetslarm kan du dygnet runt komma i kontakt med personal om det skulle hända något. Alla invånare i Hörby kommun som har fyllt 65 år har möjlighet att ha trygghetslarm hemma.

Du ansöker om trygghetslarm på Mottagningen på Myndighetsenheten. Hur det går till hittar på sidan Från ansökan till beslut.

Så fungerar larmet

Ett trygghetslarm är en larmanordning som är kopplad till telenätet (antingen fast telefoni eller mobilt abonnemang hos Telia). En trådlös larmknapp sätts på armen eller i ett band runt halsen. När du trycker på knappen kommer du i kontakt med Trygghetscentralen som är bemannade dygnet runt. De meddelar hemtjänsten direkt, att du är i behov av hjälp från dem.  Du kan prata med personalen på Trygghetscentralen utan att lyfta en telefonlur och du hörs var du än befinner dig i bostaden.

Om situationen är akut, ring 112.

Nycklar

Du måste lämna två nycklar till bostaden och porten till larminstallatören. Du får också skriva på en fullmakt som ger personalen rätt att gå in i din bostad om du väl tryckt på ditt larm. Nycklarna förvaras i ett säkerhetsskåp och används bara av den personal som besöker dig när du har larmat.

För dig som är under 65 år

Om du är under 65 år och vill ansöka om trygghetslarm ska du kontakta en socialsekreterare på myndighetsenheten, som gör en behovsprövning.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.