Information om coronaviruset och covid-19

Information om coronaviruset och covid-19

Här kan du läsa mer om pågående corona-pandemi och var du ska vända dig i olika frågor.

Hörby kommun följer utvecklingen och agerar efter Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer kring covid-19.

Vad gäller?

För uppdaterad information om gällande råd och restriktioner just nu, vänd dig till krisinformation.se eller Folkhälsomyndighetens hemsida

Folkhälsomyndigheten rekommenderar alla som kan att vaccinera sig mot covid-19 för att minska spridningen av smittan.

Stanna hemma om du är sjuk

Det är viktigt att den som får symtom som kan bero på covid-19 stannar hemma från jobb och skola. Covid-19 kan ge lindriga symtom som liknar en förkylning, så det är viktigt att vara vaksam.

Om du blir sämre och inte klarar egenvård i hemmet kan du ringa 1177 för sjukvårdsrådgivning. Ring 113 13 för allmän information om Covid-19 som inte rör sjukdomssymtom.

Så kan du förebygga smitta

En allmänt förebyggande åtgärd mot luftvägsinfektioner är att undvika att röra vid ansiktet eller ögon samt att undvika nära kontakt med sjuka människor. Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten, före måltid, mathantering och efter ett toalettbesök. Handsprit kan vara ett alternativ när möjlighet till handtvätt inte finns.

Genom att hosta och nysa i armvecket eller i en pappersnäsduk hindras smitta från att spridas och från att förorena händer.

Bakgrund

I slutet av 2019 upptäcktes ett nytt coronavirus i Wuhan, Kina. Sjukdomen som orsakas av viruset heter covid-19. WHO deklarerade den 11 mars 2020 att covid-19 är en pandemi.

Fick du hjälp av informationen på sidan?

Här kan du lämna synpunkter på sidans information. Om du vill ha personligt svar, så behöver du också ange din epostadress. Tack för att du hjälper oss att göra webbplatsen bättre!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.