Elev prövar hjälm från räddningstjänsten

Anmäl er arbetsplats till höstens PRAO

Hörbys elever i årskurs 9 ska snart ut på PRAO – praktisk arbetslivsorientering.

Vi hoppas att ni har möjlighet att vara en av årets PRAO-platser. Anmäl er verksamhet på www.samverka.nu.

PRAO ger eleverna en inblick i olika yrken, branscher och är en viktig del inför deras gymnasieval. Det ger er också en möjlighet att säkra er framtida kompetensförsörjning.

Eleverna väljer utifrån intresse och önskan sin PRAO-plats. Eleverna kan även ordna egen plats.

Observera att om ni tackar ja till att ta emot elever via platsbanken www.samverka.nu, så kan ni inte tacka ja till elever som själva tar kontakt eftersom det innebär att ni blir dubbelbokade. Om eleverna bokar plats i vår platsbank kommer de istället att ta kontakt med er när de får tilldelat sin plats.

PRAO i vecka 41 och 43

Georgshillsskolans PRAO-period är vecka 41 och Frostaskolans är vecka 43.

I våras ställdes PRAO in för eleverna på Frostaskolan på grund av Covid-19. Vi var därför  i kontakt med aktuella arbetsplatser om att flytta fram perioden till vecka 43. Vi kommer att kontakta er igen för att kolla av så det fortfarande fungerar. Tacksamma om alla som kan ändå fyller i om ni kan ta vecka 43, utifall någon ändring sker.

Vi hoppas på fortsatt gott samarbete, ni är jätteviktiga och ger en mycket värdefull erfarenhet till våra elever ute på PRAO- platserna. Tack!

Vid frågor eller om det är något vi kan hjälpa er med, kontakta gärna skolans studievägledare.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.