Anna-Lena Hansdotter blir sektorschef för Livsmiljö

Anna-Lena Hansdotter blir ny chef för sektorn Livsmiljö. Hon kommer närmast från Kungälv kommun och en tjänst som verksamhetschef för sociala resurser.

– Jag är uppvuxen i Hässleholm, men har bott utanför Skånes gränser de senaste 25 åren. Att komma tillbaks till den skånska myllan är något som jag har varit inställd på en längre tid. Den här rollen passar väldigt bra där jag befinner mig privat och yrkesmässigt.

Den 1 juni tillträder Anna-Lena Hansdotter tjänsten i Hörby kommun. Det är en av tre sektorschefer som ska rekryteras till den nya organisationen.

– Jag ser fram emot att få vara en del av förändringsresan! Det ska bli spännande att hitta gemensamma processer för att tillsammans utveckla kommunen till något större. Min erfarenhet är att saker och ting ofta hänger mer ihop än vad man kan tro.

Anna-Lena har jobbat som chef de senaste 15 åren, bland annat som ansvarig för integration i Alingsås och för KFUM:s kultur- och fritidsverksamhet i Göteborg.

Erfarenhet från gemensam organisation

Kungälvs kommun har också gått från flera förvaltningar till en gemensam. Anna-Lena har därför erfarenhet av båda organisationsformerna och har fått vara med om den förändring det innebär.

– Jag har faktiskt bara goda erfarenheter av att jobba i en gemensam förvaltning. Det är effektivt att arbeta gemensamt och gör det mycket lättare att hitta gemensamma processer, berättar Anna-Lena.

– I Kungälv är jag särskilt stolt över den låga arbetslöshet som mina verksamheter har varit delaktig i. Det hade inte varit möjligt att åstadkomma utan rätt förutsättningar för ett effektivt samarbete.

Kungälv kan visa på flera goda exempel när det gäller just sysselsättning. Över 70% av de nyanlända inom etableringen kunde gå till jobb och studier förra året, ett år som dessutom präglades av corona-epidemin. Året före dess var etableringen över 80%, vilket är mycket bra siffror i jämförelse med andra kommuner.

Tf kommundirektör Irene Nyqvist är väldigt nöjd med rekryteringen.

– Det känns roligt att få kunna hälsa Anna-Lena välkommen till Hörby. Det är en viktig pusselbit som kommer på plats i och med att arbetet med sektorn Livsmiljö påbörjas. Vi är glada att vår ledarstruktur i den nya organisationen börjar ta form.