Ansök om pengar från stiftelser

Blommande vitsippor.

Fram till den sista augusti kan du söka pengar ur två olika stiftelser.

Hörby kommun förvaltar eller har intressen i ett antal stiftelser och donationsfonder. Att förvalta innebär att kommunen i enlighet med stadgarna sköter stiftelsernas och donationsfondernas tillgångar och i vissa fall beslutar om utdelning av bidrag ur dessa.
En stiftelse har en ekonomisk förmögenhet, som en fysisk eller juridisk person har donerat. Varje år har kommunen möjlighet att dela ut pengar för ändamål som donatorn har bestämt.
Sista ansökningsdag för 2023 är 31 augusti

Aktuella stiftelser

  • Stiftelsen Ulla och Bo Rignells minnesfond för cancersjuka och handikappade barn och ungdomar i Hörby.
    Stiftelsens ändamål är att kapitalets avkastning ska utdelas en gång per år till cancersjuka och handikappade barn och ungdomar i Hörby kommun.
  • Stiftelsen Martin Frossmarks minnesfond.
    Ändamål enligt stiftelseurkunden är: Studiestipendium skall utdelas som studiestipendium till lantbrukarsöner inom Östra Sallerups församling, vilka ha för avsikt att stanna inom lantbruksnäringen och som önskar genomgå någon, högst ettårig, kurs i Folkhögskola eller Lantmannaskola- Sockenmyndigheterna ha att för varje år bestämma vem eller vilka som kan komma i åtnjutande av studiestipendiet ur ovannämnda fond, men i eventuella sådana fall, då någon ättling till mina egna föräldrar i upp eller nedstigande led befinner sig bland de sökande av ett årsstipendium, skall denne erhålla förtur vid tilldelningen. Därutöver skola de lantbrukarsöner som äro bosatta inom Tormastorps by i Östra Sallerups socken äga företräde gentemot lantbrukarsöner från de övriga byarna inom samma socken, vid tilldelning av nämnda studiestipendium.

Det finns tre huvudkrav/grupper för att komma med i bedömningen för studiestipendium. Dessa huvudkrav/grupper är, i prioriteringsordning:

  1. Lantbruksstuderande från Östra Sallerups församling.
  2. Ungdomar från Östra Sallerups församling som går en eftergymnasial utbildning.
  3. Lantbruksstuderande ungdomar från Hörby kommun.

Max 25 år, med undantag för släktingar i rakt nedstigande led som har förtur.

Ansökan skickas senast den 31 augusti 2023 till: kanslienheten@horby.se