pokal med texten stipendier

Årets ledare, Årets idrottare och Årets kulturtalang 2020

Nu är det klart vilka som blir årets stipendiater i kategorierna Årets kulturtalang, Årets ledare och Årets idrottare. Utmärkelserna går i år till Lars- Göran Larsson, Tom Kristensson och Odin Wernersson.

Årets Ledare – Lars-Göran Larsson

Lars-Göran har under många år engagerat sig som tränare för Askeröds IF. Hans fokus är att alla ska få vara med och ha möjlighet att utvecklas.

Juryns motivering:
”Lars-Göran har under många år tränat Askeröds IF P05/06 och troget varit på tre träningar per vecka och matcher på helgerna. Oavsett om man är tjock eller smal, kort eller lång, snabb eller lite långsam ser Lars-Göran till att alla känner att de är en del i laget.

Alla får utvecklas i sin egen takt och Lars-Göran tar fram det positiva hos alla. Han ser till att killarna i laget får åka på cuper, han arrangerar fotbollsläger och träningsmatcher.

Det viktigaste med Lars-Görans ledarskap är att han aldrig toppar, aldrig skriker och inte tillåter ojust uppförande hos sina spelare. I allt detta är han dessutom alltid glad och sprider sitt humör och engagemang i föräldragruppen.

Han är en bra förebild både som ledare och person.”

Årets Idrottare – Tom Kristensson

Tom kör rally på världsnivå och har blivit utsedd till ”Rookie of the Year” av internationell jury. Förra året tog han även hem en andraplats i junior-VM.

Juryns motivering:
”Tom Kristensson kör rally på högsta världsnivå. 2019 började på bästa sätt för Tom och teamet. I första VM-deltävlingen som gick på hemmaplan körde Tom till en vinst. Säsongen fortsatte i stort stil och på de fem deltävlingarna hade Tom en imponerande resultatrad.
Detta gav honom en andra plats totalt i junior-VM. En internationell rallyjury utsåg Tom till ”Rookie of the Year”.

Tom har genomgått en resa även på det personliga planet, från en tung festprisse till en renlevnadsman med stort lugn och fokus. Detta är något han ödmjukt delar med sig av i sina inspirerande föreläsningar.

En bättre förebild är mycket svårt att hitta”

Årets kulturtalang – Odin Wernersson

Odin Wernersson har med sin saxofon spridit sin musik från Önneköp till Australien.

Juryns motivering:
”Odin Wernersson är en musiker med eget sound.

Han har länge spelat saxofon och uppträtt med både Mattias Carlsson, kulturskolan i Hörby, storbandet i Lund och den soul-jazzinfluerade gruppen Humbug i Lund.

Nu är han klar med gymnasiet och satsar på sin musik som han spelar in i sin studio i Önneköp. Han skriver också låttexter och hans musik har nått en internationell publik.

Odin Wernersson förverkligar sin dröm och är därför en bra förebild för andra musiker och folk med drömmar. Han lyckas med att sprida sin musik från lilla Önneköp ända till Australien och runt om i världen.”

Frågor? Vänligen kontakta:

Peter Johansson, kultur- och fritidsnämndens ordförande
Tel: 070-86 95 951   peter.johansson@horby.se

Per-Albin Borhammar, utvecklare idrott och fritid
Tel: 0415-37 82 47   per-albin.borhammar@horby.se

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.