Artister för alla åldrar på årets Kulturkalas

Den 17 – 24 maj går Hörby kulturkalas av stapeln – det blir en folkfest för hela byn.

På avslutningskalaset den 24 maj välkomnar Hörby återigen flera folkkära artister. Vad sägs till exempel om Klara Hammarström och Drängarna? Klara Hammarström, som gick till final i årets Melodifestivalen med låten ”Run to the hills”, har haft flera radiohits. Hon gjorde dessutom årets officiella OS-låt tillsammans med artisten Liamoo. Klara sjunger på Gamla torgs scen klockan 19.00.

Drängarna är populära både bland den yngre och den äldre publiken. De slog igenom redan 1995 med låten ”Vill du bli min fru”. De turnerar runt i hela Sverige med sin musik och klockan 20.00 den 24 maj går de alltså upp på Gamla torgs scen i Hörby.

Bamse och Höör Barock

Dessutom kommer barnens favorit Bamse att dansa och sjunga på Nya torgs scen från klockan 17. Han tar med sig sin kompis Lova och det ryktas om att det kommer att bli svårt att sitta stilla när det bjuds på både dans och sånger. Klockan 18 ser du Höör Barock på Kulturskolans scen. Höör Barock ensemble är en av Skandinaviens främsta och mest uppmärksammade klassiska ensembler just nu. De har sin bas i Höör och de samlar några av de främsta barockmusikerna i regionen som alla är specialiserade på tidstrogna instrument och historiska spelsätt.

Det är fri entré på alla uppträdanden. Håll dig uppdaterad och läs mer på Kulturkalasets hemsida.