Bevattningsförbud hävs – men kan införas igen

Vattenglas med Hörbyån i bakgrunden.

Vattenförbrukningen i Hörby är nu tillbaka på normala nivåer. Mittskåne Vatten har därför beslutat att häva bevattningsförbudet från och med klockan 12.00 idag 12 juni. Fortsätt dock att vara sparsam med vattnet, annars kan det bli nödvändigt med ett nytt bevattningsförbud.

Mittskåne Vatten och Hörby kommun vill tacka alla som följt bevattningsförbudet och därmed bidragit till att få ner vattenförbrukningen till normala nivåer.

Mittskåne Vatten häver nu bevattningsförbudet, men uppmanar alla att fortsätta att vara ytterst restriktiva med vattenanvändningen.

Värmen och torkan håller i sig – och vattnet ska räcka hela sommaren.

Det är därför mycket olämpligt att fylla pooler och att utföra andra aktiviteter som kräver stora mängder dricksvatten. Vid förvärrat läge kan bevattningsförbud behöva införas igen.

Så kan du spara på vatten

  • Undvik att fylla din pool, badtunna eller badkar. Ta gärna ett svalkande dopp i Ringsjön eller på Lågedammsbadet istället!
  • Använd inte högtryckstvätten – vänta gärna med all typ av rengöring med högtryckstvätt till i höst.
  • Vattna dina växter så lite som möjligt. Vattna endast under kvällen, natten eller tidig morgon för att minimera avdunstningen.
  • En vattenspridare gör av med omkring 150 liter vatten på 20 minuter. Använd därför inte vattenspridare alls.
  • Tvätta inte bilen hemma.

Har du fler bra tips på hur man kan spara på vatten? Passa då på att delta i Mittskåne Vattens tävling med chans att vinna en fin regnvattentunna!