Vattenglas

Bevattningsförbud i Hörby

Bevattningsförbud råder i Hörby och Höör från och med 21 juni. Förbudet gäller tills Mittskåne Vatten upphäver det.

Efter den senaste tidens värme och torka har vattenverken i Höör och Hörby gått på högvarv. Trots måndagens efterlängtade regn har Mittskåne Vatten tvingats fatta ett beslut om bevattningsförbud. Förbudet gäller det kommunala dricksvattnet och innebär att vattnet inte får användas till bevattning eller annat som kräver stora mängder vatten såsom bland annat att fylla pooler.

Nu när det är väldigt varmt så är förbrukningen så hög att det innebär att det inte går att leverera ut vatten i tillräcklig mängd till alla kunder.

Förbrukningen kan bli så mycket som 50% högre en varm sommardag jämfört med en dag med normalförbrukning. Därför behöver vi begränsa förbrukningen så att alla har vatten till dricksvatten, matlagning och tvätt.

Vad gäller vid bevattningsförbud?

Under ett rådande bevattningsförbud får det kommunala dricksvattnet inte användas till:

  • Bevattning med vattenslang eller vattenspridare. Däremot är det tillåtet att använda vattenkanna.
  • Fylla pool, uppblåsbara bassänger, badtunnor, spa-bad och dylikt.
  • Bil-, fasad, eller altantvätt med vattenslang eller högtryckstvätt.
  • Annan aktivitet som innebär stor användning av dricksvatten

www.mittskanevatten.se publiceras en sida med Frågor och svar med mer information om hur man får använda det kommunala vattnet.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.