Bladh in Zito lämnar över stafettpinnen

Anders Hansson och Cecilia Bladh in Zito skakar hand med Hörby kommunflagga och svenska flaggan i bakgrunden.

I samband med Hörby kommunfullmäktige den 29 maj avgick Cecilia Bladh in Zito som kommunstyrelsens ordförande. Ny ordförande är Anders Hansson (SD).

Cecilia Bladh in Zito tillträdde som KSO efter valet 2018. Som kommunstyrelsens ordförande lyfter hon fram särskilt boende och kulturhuset Victoria som projekt hon är särskilt stolt över att ha drivit igenom.

– Hörbyborna har väntat länge på både särskilt boende och ett nytt kulturhus. Att kunna ge grönt ljus för igångsättningstillstånd för båda dessa projekt innan jag slutar känns fantastiskt bra. Det blir ett bra avslut, nu går kommunen in i en ny fas och då är det läge att lämna över stafettpinnen, säger Cecilia Bladh in Zito och fortsätter:

– Jag är stolt över vad vi har åstadkommit hittills. Jag kommer att sitta kvar i fullmäktige även framöver och ser med spänning fram emot att fortsatt följa utvecklingen. Nu väntar först en skön och efterlängtad semester, sen återstår att se vad som sker i höst.

Anders Hansson ny KSO

Ny ordförande för kommunstyrelsen är Anders Hansson (SD). Han valdes i samband med kommunfullmäktiges sammanträde den 29 maj.

Anders Hansson engagerade sig inom politiken i Hörby 2015 och har sedan dess haft flera tunga poster i olika nämnder. Bland annat som ordförande i kultur- och fritidsnämnden, tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden. Han är även vice ordförande i SD:s styrelse i Hörby.

– Det känns omtumlande men bra att ha fått detta förtroendet. Jag ser fram emot att få jobba för kommunens invånare och tillsammans med alla medarbetare fortsätta det fina arbete vi påbörjat i kommunen, säger Anders Hansson.