Bibliotekets bästa lästips

Varför inte låta jultider också bli lästider? Här kommer tips på riktigt bra läsning för hela familjen tillsammans med en julhälsning från Hörby biblioteks personal.

Vill du förresten låna böcker utan att behöva komma in på biblioteket? Kanske tillhör du en riskgrupp?

Kontakta oss via mail eller telefon, så lånar vi ut böckerna åt dig och packar i en kasse. Sedan kan du hämta själv utanför vår entré. I mån av tid kan vi också leverera böckerna hem till dig.

Böcker för vuxna

Dottern av Lena Andersson. Folkhemmets barnbarn är på väg ut i livet. Uppföljning på hyllade Sveas son.

Fränder av Emma Donoghue. Om 80-årige Noah och 11-årige Michael som motvilligt gör en resa tillsammans, men lär känna varandra och så småningom också lär sig förstå varandra. Lågmält och charmigt!

Likblomman av Anne Mette Hancock. Anna Kiel mördade en advokat för tre år sedan och är nu på flykt. Första boken i en serie om journalisten Heloise Kaldan och polisen Erik Schäfer.

Den sorgsne busschauffören från Alster av Håkan Nesser. Gunnar Barbarotti är tillbaka, och det här är snackigt och underfundigt i bästa Håkan Nesserstil. En deckare även för den som egentligen inte gillar deckare.

Jul i strandhuset av Veronica Henry. Feelgood extra plus med julstämning. Perfekt julklapp till feelgoodälskaren.

Hundra skäl att leva av Richard Roper. Annorlunda feelgood om Andrew som utreder dödsfall och försöker hitta anhöriga till människor som dött. Mycket charmigare än det låter.

Livets tunna väggar av Nina Burton. Fantastiska naturessäer av mångfaldigt prisade Nina Burton.

Pappa och jag av Annika Eriksdotter. En fotodagbok om kärlek, demens och döden.

Böcker för unga och barn

Hitta Tjina av Moni Nilsson. Saga, Tjina och Svante har hängt ihop senaste året. Plötsligt är Tjina borta. Saga och Svante letar, men ingen verkar veta något. Har det hänt en olycka? Har Tjina blivit kidnappad? Till slut får de upp ett spår som leder dem in i kriminella kretsar. En thriller för mellanstadieåldern.

Boken som inte ville bli läst av David Sundin. En bok som kommer att få små barn att vrida sig av skratt och högläsaren att vricka tungan. Denna bok gör nämligen allt den kan för att försvåra för läsaren; texten blir väldigt stor, eller liten, den går runt, hoppar hit och dit, vokaler ändrar sig. Var beredda på en högläsningsstund utöver det vanliga!

Lilla tomten av Moa Eriksson Sandberg & Erik Sandberg. En underbar julhistoria för de allra minsta barnen. Den lilla tomten ordnar mat till alla djuren på gården. Men vem ordnar mat till tomten? Med sidor i hård kartong är det här en bok som man kan läsa om och om igen med alla 0-3-åringar.

10 underbara, härliga, hemska dejter av Ashley Elston. Äntligen en ungdomsbok med jultema! Sophie och hennes kille gör slut precis innan jul. För att muntra upp henne bestämmer sig hennes släkt för att ordna 10 blinddates under 10 dagar åt henne. Skruvat, gulligt, roligt och en stor portion julstämning.

God jul från personalen på biblioteket