Var med i en amatörfototävling

Kvinna fotograferar i naturen.

Den 1 maj startade en amatörfototävling med tema "Med kärlek till vatten".

Tävlingen är öppen för amatörfotografer som är intresserade av naturfotografi och bilden ska vara tagen i en av de sex kommunerna Hörby, Eslöv, Höör, Klippan, Åstorp eller Ängelholm som ligger bakom projektet Destination Rönne å och Ringsjön.

– Syftet med tävlingen är att skapa ett intresse för naturfoto och att väcka uppmärksamhet kring vår vackra destination. Alla kan delta, oavsett vana och erfarenhet. Det går bra med både enkel mobilkamera eller proffskit, säger Malin Tan, projektledare Rönne å och Ringsjön.

Vinnarbilder ställs ut

De sex vinnarbilderna kommer att ställas ut i samtliga sex kommuner från den 15 september. Priset för vinnarna är övernattning med 2-rättersmiddag för 2 personer på utvalda platser i de sex kommunerna, platserna är Hus57 i Ängelholm, LydingeResort i Åstorp, Hotell Stensson i Eslöv, Höör Gästis i Höör, Villa Granliden i Hörby.

Juryn som kommer att bedöma bidragen består av yrkesfotograferna Stina Deurell och Ingmar Skogar, samt representanter från föreningarna Biofoto Sverige och Eslövs fotoklubb.

Du kan lämna ditt bidrag digitalt på destinationens webbplats, inlämningen är öppen från 1 till den 16 maj.

– Vi ser fram emot att se era fantastiska bilder och hoppas att ni kommer att delta på våra föreläsningar och workshops, säger Malin Tan, projektledare Rönne å och Ringsjön.

Föreläsningar och workshops arrangeras i maj

I samband med fototävlingen kommer det att hållas föreläsningar med Höör-fotografen Stina Deurell i Eslöv (Eslövs FK värdar kvällen) och Utvälinge-fotografen Ingmar Skogar i Klippan (FK kamera värdar kvällen). Det kommer även arrangeras workshops om naturfoto med föreningen Biofoto Sverige i Tomarps ene och i Stockamöllan.
Föreläsningarna och workshopsen är öppna för alla och är kostnadsfria men med begränsat antal platser. Det krävs inget deltagande i tävlingen för att vara med.

För mer information om tävlingen, workshops eller föreläsningar. Kontakta:
Malin Tan
Projektledare Rönne å och Ringsjön
+46 73 592 13 99
Läs mer om projektet Destination Ringe å och Ringsjön på webbplatsen.