Driv eget företag i sommar

Visst låter det coolt att kunna säga att du har drivit företag under sommarlovet? Nu vill vi ge dig chansen att vara din egen chef! För dig som är född 2008, 2009 eller 2010 finns nu möjlighet att prova på att starta och driva eget företag under sommarlovet.

Varför ska jag söka?

Du får världens bästa möjlighet att prova på att vara egen företagare med en utbildningsvecka i företagande, tillgång till handledare, ett startkapital och busskort för att kunna förflytta dig till aktiviteter. Du träffar nya vänner och får lära dig många nya roliga och nyttiga saker.

Datum för aktiviteter 2024 presenteras under våren. Du som erbjuds att delta i Sommarföretag måste ha möjlighet att vara med på dessa dagar.

Under utbildningsdagarna får du lära dig hur det är att driva företag, lära känna övriga deltagare och jobba kreativt för att få fram bra idéer. Efter utbildningsdagarna driver du eget företag under sommarlovet!

Som sommarföretagare får du:

  • Startkapital 3000kr
  • Utbildning i entreprenörskap och företagande
  • Tillgång till coach och handledning
  • Busskort

Hur och när ansöker jag?

Ansökan är öppen mellan 15 april till 19 maj 2024.

Läs mer och ansök på Skånenordost hemsida.

För dig som är född 2008, 2009 eller 2010 och bor i någon av kommunerna Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby, Bromölla eller Östra-Göinge.

Projekt Sommarföretag drivs i samverkan genom Skåne Nordost och är en gemensam satsning mellan de fem medlemskommunerna Hässleholm, Hörby, Kristianstad, Osby och Östra Göinge.