En lyckad Hörby marknad i klassisk svensk sommar

Hörby marknad, foto från folkvimlet

Förra veckan gick den årliga Hörby marknad av stapeln och det blev en minnesvärd upplevelse för alla besökare! Det var två dagar som bjöd på både sol, regn och en magisk marknadsstämning.

Underhållning och godsaker

Som alltid förvandlades Hörbys gator till de välbekanta, trånga passager som kännetecknar en riktig marknad. Kulturskolans sommarorkester, Jake Lindholm, Bad for Good, Marike och Black Jack var bara ett ett axplock av den underhållning som fanns att njuta av under marknadsdagarna. För alla som inte var inne på konsertområdet blev musiken en härlig ljudmatta som ackompanjerade sorlet från besökarna. Vid vägkanten snurrade slushiemaskiner i alla tänkbara färger och leksakshundar skällde uppfodrande från leksaksstånden. Dofterna av kanderade mandlar och äpplen hängde tungt i luften.’

Äventyr både på marken och i luften

Efter en tur genom marknadsstånden kunde man enkelt ta sig vidare till Parktorget där Axels tivoli erbjöd allt ifrån karuseller till tävlingar, eller varför inte ta sig till Ringsjörondellen för att få sig en flygtur över området med helikopter? Eller ta sig till biblioteket för att delta i medborgardialog tillsammans med kommunens tjänstemän. Det fanns något för alla smaker och intressen.

Det fina vädret tog en paus under torsdagen där en kraftig regnskur tog över vid lunchtid, men trots detta förblev stämningen hög. Kvällen klarnade upp och bjöd på ett vackert avslut på marknadsdagarna. Trots väderväxlingarna var Hörby marknad i år en stor succé, och den kommer definitivt att vara ett minne att bära med sig.

– Det har varit en fantastisk vecka och två härliga marknadsdagar, säger Emma Sander, kulturstrateg i Hörby kommun. Jag är så tacksam för besökarna och alla andra inblandade, både knallar, volontärer och övriga som varit med och skapat denna fina folkfest!

Utvärdering

Vi strävar alltid efter att arrangera en så bra marknad som möjligt och därför är era åsikter viktiga för oss! Nu har du som besökare chansen att göra din röst hörd och berätta för oss vad du tyckte var bra och mindre bra på årets marknad.

Delta i utvärderingen här. Utvärderingen är helt anonym.