Tecknande barn

En solig hälsning från Hörbys barn

På årets mörkaste dag kom en oväntad hälsning från barnen till de äldre i Hörbys äldreomsorg. Lunchen åtföljdes av en personlig teckning och en hjärtformad chokladpralin.

Det var barnen på förskolorna som hade ritat bilder där de hälsade solen välkommen. Nu blir äntligen dygnet ljusare igen och våren är inte så långt borta ändå.

Solhälsningen är ett samarbete mellan måltidsverksamheten, förskolorna och äldreomsorgen i Hörby. Idén väcktes av Hörbys måltidsutvecklare, Enrique Urra.

Ett gemensamt samarbete

– I december är det så mörkt och kallt. Jag funderade på hur vi med enkla medel skulle kunna förmedla kärlek till våra matgäster och skapa extra måltidsglädje för de äldre, berättar Enrique.

– Den fantastiska personalen i förskolan, måltidsverksamheten och äldreomsorgen har gjort det här möjligt. Och Hörbys barn inte minst. Det finns ett stort engagemang och en samarbetsvilja inom kommunen. Jag vill tacka alla som har varit med och gjort solhälsningen till en så uppskattad händelse!

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of horby.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.

Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.